Kylu_kw Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Witam. Nie znalazłem dotąd na forum takiego problemu jak mój. Mam problem z klapą bagażnika w A4 B7 sedan - przestała się otwierać z przycisku w klapie. Klapa normalnie otwiera się z pilota oraz "mechanicznie" kluczykiem. Rozebrałem tapicerke zeby zobaczyć co i jak, ale nic podejrzanego nie znalazłem. Z tym, że nie ma u mnie tego siłownika, silniczek w zamku jest podłączony bezposrednio wtyczką oraz dodatkowo linka z zamka kluczyka. Sprawdziłem wiązkę przy zawiasie - jeden przewód masowy był naderwany, ale to nie rozwiązało problemu. Funkcja blokady kluczykiem powoduje podswietlenie przycisku swiatel awaryjnych, wiec zakladam że działa. Przycisk na klapie nie działa w obu pozycjach kluczyka - poziomej (czyli blokady) oraz pionowej (tak otwierała się wcześniej) Dodam, że wszystko poza tym działa - światła pozycyjne tylne, podswietlenie tablicy, swiatlo w bagażniku. Podłączyłem na próbę inną listwę z przyciskiem, ale dalej bez efektu. Podłączyłem VCDS, screen w załączeniu. Co jeszcze sprawdzić?
Decybell Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Kylu_kw napisał: Witam. Nie znalazłem dotąd na forum takiego problemu jak mój. Mam problem z klapą bagażnika w A4 B7 sedan - przestała się otwierać z przycisku w klapie. Klapa normalnie otwiera się z pilota oraz "mechanicznie" kluczykiem. Rozebrałem tapicerke zeby zobaczyć co i jak, ale nic podejrzanego nie znalazłem. Z tym, że nie ma u mnie tego siłownika, silniczek w zamku jest podłączony bezposrednio wtyczką oraz dodatkowo linka z zamka kluczyka. Sprawdziłem wiązkę przy zawiasie - jeden przewód masowy był naderwany, ale to nie rozwiązało problemu. Funkcja blokady kluczykiem powoduje podswietlenie przycisku swiatel awaryjnych, wiec zakladam że działa. Przycisk na klapie nie działa w obu pozycjach kluczyka - poziomej (czyli blokady) oraz pionowej (tak otwierała się wcześniej) Dodam, że wszystko poza tym działa - światła pozycyjne tylne, podswietlenie tablicy, swiatlo w bagażniku. Podłączyłem na próbę inną listwę z przyciskiem, ale dalej bez efektu. Podłączyłem VCDS, screen w załączeniu. Co jeszcze sprawdzić? w grupie 005 masz w trzecim polu kontrolę samej "klamki" - naciśnij żeby otworzyć i zobaczysz czy się zmieni na "oper."
Kylu_kw Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Niestety w ogóle nie reaguje, cały czas jest "not oper". Tak jak pisałem, podmieniłem całą listwe, przepiąłem wtyczke i też bez reakcji. Chyba, że druga również była zepsuta
Rekomendowane odpowiedzi