Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

seryjne radio/ mp3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. dodam że jestem gorzej niż laik i proszę o wyrozumiałość. Posiadam seryjne radio 2 din, nie wiem jaki to model ale jest i płyta i kaseta takie szerokie 2 din, kolumny + sub nokia w bagażniku.... Mam w związku z tym krótkie pytanie. Jako że chciałbym podpiąć nośnik z moimi mp3 mam w zasadzie dwie opcje do wyboru. Albo wymieniam radio na inne albo dokupuję wirtualna zmieniarkę.

Wiadomo że druga opcja jest najszybsza i najtańsza ( ale nie o kasę chodzi). Korzystając z tej opcji jedynym minusem jest brak wyświetlania tytułów w radioodbiorniku. Czy jest może jakiś patent aby zrobić to tak by się wyświetlały tytuły utworów w radiu na wyświetlaczu ?

Opublikowano
10 minut temu, sahipp napisał:

dodam że jestem gorzej niż laik 

Do identyfikacji rodzaju radia nie musisz studiować, wystarczy przeczytać co na radiu pisze. 

Screenshot_20210506-182423_Opera.jpg

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Muskel1 napisał:

Do identyfikacji rodzaju radia nie musisz studiować, wystarczy przeczytać co na radiu pisze. 

Screenshot_20210506-182423_Opera.jpg

hmmm co prawda to trochę nie na temat odnośnie mojego pytania, ale... Na radiu mam identyczny napis : Audi Symphony lecz same radio wizualnie trochę inaczej wygląda niż Twoje ;-)

Opublikowano

To nie jest moje tylko poglądowe z sieci. I jest to jak najbardziej odpowiedź na Twoje pytanie, bo bez wiedzy jakie radio masz zamontowane, można sobie pogdybać co można do niego podłączyć. 

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się masz rację. No tak jak napisałem, tam jest napis audi symhony chodź inaczej ono wygląda niż te na załączonym zdjęciu poglądowym.

Z tego co przewaliłem forum to właściwie za dużo opcji sensownych nie ma. zmiana radia lub zmieniarka. I  teraz nigdzie się nie doczytałem czy byłaby opcja aby radio korzystając z wirtualnej zmieniarki odczytywało również tytuły ?

Opublikowano
3 minuty temu, sahipp napisał:

zmieniarki odczytywało również tytuły ?

Jest jakaś co to odczytuje ale ze względów ekonomicznych się nie opłaci.

Opublikowano
  • Autor

powiedziałbyś coś więcej na ten temat... Na pewno ta wiedza przydałaby się na ten temat, bo ogólnie temat wielokrotnie wałkowany ale o tym konkretnym temacie nic....

Opublikowano
Godzinę temu, sahipp napisał:

powiedziałbyś coś więcej na ten temat... Na pewno ta wiedza przydałaby się na ten temat, bo ogólnie temat wielokrotnie wałkowany ale o tym konkretnym temacie nic....

Zmianarka dension z serii gateway potrafi na pokazywać tytuły. Ale nie jest tanio,jeżeli chcesz względnie tanio i możesz odtwarzać płyty CD z mp3 to proponuję radio 2 din z a4 b7 (concert 2 plus,lub symphony 2 plus). Z rozkodowaniem i przejściówką zmieścisz się w 250 zł,oraz przy okazji będziesz miał fajniejsze radio niż obecne.

Opublikowano
  • Autor

płyty mp3 to trochę przeżytek... Co do zmieniarki to o taką dla przykładu chodzi :

ALLEGRO.PL

?

Opublikowano
24 minuty temu, sahipp napisał:

płyty mp3 to trochę przeżytek... Co do zmieniarki to o taką dla przykładu chodzi :

ALLEGRO.PL

?

To jest do modelu B8. W B6 nadal nie będzie wyświetlało. 

Opublikowano
  • Autor

zły przykład , a takie coś :

ALLEGRO.PL

Edytowane przez sahipp

Opublikowano

Kolega @pila24 napisał Ci wyżej jaka zmieniarka obsługuje:rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

oj ja nie znam się tak na tym, ja gdybym miał 1 din to bym wakował zwykłe dobre radio i byłoby ok he he ;-) czyli reasumując ten drugi przykład jest dobry ?:decayed:

Edytowane przez sahipp

Opublikowano
8 minut temu, sahipp napisał:

ja gdybym miał 1 din to bym wakował zwykłe dobre radio i byłoby ok

Pod warunkiem zamontowania odpowiedniego adaptera żeby grały tylne głośniki oraz separatora aby odtwarzało fm. Kup już sobie lepiej jakiegos dobrego chinola na androidzie zamiast szukać tych zmieniarek.

Opublikowano
  • Autor

kurcze to widzę że temat nie taki prosty.. myślałem że podpinam i cyk jest...

Opublikowano

Masz obszerny temat o audio więc możesz poczytać, a nie powielać kolejne takie same :P

Opublikowano
  • Autor

niby obszerny i uwierz szukałem długo ale tak konkretnie to się nikt nie rozpisał na temat który mnie konkretnie interesuje... jeżeli chodzi o te zmieniarki to po przewaleniu forum to się dowiedziałem że najlepiej kupić byle jaka zmieniarkę i jedyny minus to brak tytułów utworów na panelu radia co generalnie wszystkim odpowiadało ( mi nie bardzo) i wszyscy byli happy... i generalnie te wszystkie obszerne temat szybciutko się kończyły...

Co do innych problemów typu nie działające głośniki z tyłu to te tematy występowały owszem (bardzo obszernie) ale w przypadku gdy ktoś wstawiał inne radio dla tego trochę się zdziwiłem że w przypadku dołożenia zmieniarki również ten problem występuje... tym bardziej że czytając wątki o zmieniarkach nikt nie wspominał o tego typu problemach... stąd moje zdziwienie...