MarcinS4 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam, bardzo proszę o pomoc mianowicie jechałem ok 140 km/h i włączyłem klime i po przejechaniu o 100km tą predkością poczyłem smrud ebonitu ,zjechałem na pobocze otwieram maskę i z kompresora klimy leciał ten smrud ebonitu ,wyłączyłem klime odczekałem pare minut dymu jusz nie było rury od klimy były oszronione kompresor gorący, sprawdziłem nastepnego dnia czy jest gaz w instalacji odkreciłem zaślepkę zaworu i nacisnołem ale nic nie poleciało oczywiście klima nie działa pasek jest cały wszystko niby ok ale klima nie działa właczam śniezkę i normalnie się świeci słychać że coś się w kabinie przesuwa ale klima nie działa. Moje pytanie czy uszkodził się tylko cewka czy może coś więcej .czy może tylko trzeba nabić . Bardzo proszę o pomoc i rady.
zdeniu Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 skoro nic nie poleciało po naciśnięciu zaworu na przewodzie znaczy że nie masz czynnika w układzie chciałbym zaznaczyć że czynnik jest zarazem elementem smarującym sprężarkę co daje do myślenia co mogło się stać gdy czynnik uleciał
paradaisee Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 wymień czynnik i powinno być ok.
Rekomendowane odpowiedzi