Esplosiv123 Opublikowano 19 Maja 2021 Opublikowano 19 Maja 2021 Witam mam problem z moim audikiem (a4b8 2.0tdi CAGA), a mianowicie: Podczas jazdy tak 50-60 km/h auto delikatnie szarpie ale właśnie nie zawsze ale jest to denerwujące pod czas jazdy. Raz po raz ma takie coś jak by chciała zgasnąć ale jednak daje radę. VCDs pokazał takie o to błędy załączam foto Prosił bym i pomoc jeśli ktoś miał z tym styczność, bo chu*j*ograjki co jeden to lepszy jedn że wtryski, drugi pompa, kolejny czujnik ciśnienia na listwie.... Podpowiedzi mnóstwo i wychodzi na to żeby wymieniać pokolei a najlepiej sprzedać kupić inne Filtr paliwa wymieniony na nowy
su_mik Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 I troszkę racji mają, sprawdź ustawienie rozrządu i nie powiem, ale wtryski też mogą być winne.
Esplosiv123 Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Opublikowano 20 Maja 2021 Rozrząd ustawiałem ponieważ był źle ustawiony, zapalala się kontrolka od świec żarowych przy gwałtownym przyspieszeniu , poprawiłem problem znikł, a na kompie wtedy pokazywało błąd czujnika rozrządu i położenia wału. Robiłem to z jakieś 3msc.temu a problem ze delikatnie przerywa jest od 3tygodni
su_mik Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Może silnik bierze za dużo powietrza, sprawdź czy nie ma nieszczelności w dolocie. Ciężko powiedzieć co to może być jak nie widać :/
Esplosiv123 Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Opublikowano 20 Maja 2021 Najciekawsze jest to że wszystko wszędzie jest git... A może ktoś wie jak to wszystko inaczej sprawdzić oprócz VCDS?
wrhz Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Pokazuje Ci niskie ciśnienie na szynie CR, możesz sprawdzić czy nie ma opiłków w pompie i na zaworze regulującym ciśnienie na szynie. Wtryski też możesz sprawdzić ile dają na przelewach.
Esplosiv123 Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Opublikowano 21 Maja 2021 To menzurki brać i sprawdzić przelew?
Rekomendowane odpowiedzi