Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatyzacja nie chłodzi gdy auto nie jest w ruchu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, a4b6malysz napisał:

pierwszo zalacza sie klima wentylator dopiero za jakis czas

Kolego, wymieniłeś dyszę rozprężną i myślisz że o klimatyzacji wiesz już wszystko? Każdemu teraz w temacie klimatyzacji będziesz pisał że u Ciebie pomogła wymiana i żeby też zrobili? Fajnie że starasz się pomóc, ale jak nie bardzo masz wiedzę w tym temacie to może lepiej nic nie pisać?

Po drugie ten temat dotyczy modelu B9.

Ps. Nie w każdym modelu (nawet patrząc na B6) najpierw załącza się klima, a później wentylator. W większości włącza się wentylator w chwili odpalenia klimatyzacji.

Opublikowano

to sie mylisz wentylator powinien sie zalaczyc jesli ma cos schlodzic a co do mich rad to koledzy pisali o rozwalonej sprezarce ja zaczolem od najtanszych kombinacji a nieraz pomaga wymiana czynnika i oleju na swierzy jesli w ukladzie bedzie za wysokie cisnienie lub za male to sie niezalaczy moze to brednie ale tak jest

Opublikowano
W dniu 21.06.2021 o 15:29, a4b6malysz napisał:
1 godzinę temu, MaTeo85 napisał:

Kolego, wymieniłeś dyszę rozprężną i myślisz że o klimatyzacji wiesz już wszystko? Każdemu teraz w temacie klimatyzacji będziesz pisał że u Ciebie pomogła wymiana i żeby też zrobili? Fajnie że starasz się pomóc, ale jak nie bardzo masz wiedzę w tym temacie to może lepiej nic nie pisać?

Po drugie ten temat dotyczy modelu B9.

Ps. Nie w każdym modelu (nawet patrząc na B6) najpierw załącza się klima, a później wentylator. W większości włącza się wentylator w chwili odpalenia klimatyzacji.

Opublikowano

jeszcze jedna sprawa tygrysem w tej srawie niejestem napisalem tylko co zrobilem ico pomoglo warsztat za klime chcial pare stowek ja wydalem 7 pln+maszyna70pln

Opublikowano

czemu niekometojesz poczytaj na temat klimatyzacji nawet zwalony termoetr czy to zewnetrzny czy wewnetrzny bedzie mial wplyw na prace klimy radze podpiac pod waga i zobaczyc w blokach cisnienia na wolnych obrotach

Opublikowano
2 minuty temu, a4b6malysz napisał:

czemu niekometojesz poczytaj na temat klimatyzacji nawet zwalony termoetr czy to zewnetrzny czy wewnetrzny bedzie mial wplyw na prace klimy radze podpiac pod waga i zobaczyc w blokach cisnienia na wolnych obrotach

Racja, w czwartek podepnę pod VAG i zobaczymy co w trawie piszczy ...

Opublikowano
6 minut temu, a4b6malysz napisał:

czemu niekometojesz poczytaj na temat klimatyzacji nawet zwalony termoetr czy to zewnetrzny czy wewnetrzny bedzie mial wplyw na prace klimy radze podpiac pod waga i zobaczyc w blokach cisnienia na wolnych 

Kolego nie próbuj pouczać  @MaTeo85 w temacie klimy:facepalm: Szkoda, że do dyszy rozprężnej nie dokupiłeś słownika. Więcej pożytku byś z tego miał:decayed:

Opublikowano
10 minut temu, Muskel1 napisał:

Kolego nie próbuj pouczać  @MaTeo85 w temacie klimy:facepalm: Szkoda, że do dyszy rozprężnej nie dokupiłeś słownika. Więcej pożytku byś z tego miał:decayed:

Oj tam, jakimś ekspertem to ja nie jestem, co nieco liznąłem w temacie klimy, do tego jakąś tam wiedzę o termodynamice mam, podstawy klimatyzacji też kiedyś na studiach przerabiałem i tyle. 

Niestety bez sprzętu i samochodu widzianego naocznie ciężko jest czasami zdiagnozować nietypowe zachowania układów klimatyzacji z zaworem sterującym (ważna też jest często historia napraw czy nawet zwykłego uzupełniania czynnika w układzie). Stare układy ze sprzęgłem elektromagnetycznym były dużo prostsze w diagnostyce i naprawie. W nowych często nieumiejętny serwis może doprowadzić do problemów które ciężko później zdiagnozować.