Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] 17'' xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

O listwie dobrze wiem, czeka na ciepłe dni i nieco czasu - klej szybciej wiąże w wyższej temp.

Opublikowano

Ładna fela do avanta,co za laczki założyłeś??

Opublikowano

najładniesza felga z 17" dobry wybór;)

Opublikowano
  • Autor

Laczki 235/45 R17 Continental SportContact2. Trzymanie na zakrętach - :kox: ... a nawet mega :kox:

Opublikowano

też mam te oponki według moje są super... a felgi to można tylko pozazdrościć :kox::notworthy:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

W końcu uporządkowałem pierwszy post, można się dowiedzieć czegoś więcej o aucie :hi:

Opublikowano

jak napisal wosiek najladniejsza 17;) :kox: ja wlasnie lece zalozyc je na autko bo tydzien smigalem na stalusach;p zeby zobaczyc jak lata autko na lekkich kolach:) bo nie wiem czy wiesz ze on sa max ciezkie :gwizdanie: :/

ale oczywiscie mod na plus!!:) [br]Dopisany: 10 Listopad 2008, 12:47_________________________________________________tak w ogole to do zobaczenia w wolsztynie;)

Opublikowano
  • Autor

Są bardzo ciężkie, wiem jak zakładałem, to się napociłem. A później jak gwoździa złapałem to się przekonałem, że to felga, a nie opona :tongue4:

Opublikowano

moje 17 tez juz widnieja na autku;) mysle o dystanach 1cm na strone... myslisz ze byloby ok??

Opublikowano
  • Autor

Ja mam ET33 8,5'' szerokie. Efekt - wystaje 1-2mm na prostych kołach :>[br]Dopisany: 10 Listopad 2008, 15:16_________________________________________________Tak czy siak ostatnio stwierdziłem, że straszne balony są na tej feldze ;) Ale póki co zostają.

Opublikowano

wow... no to łądna felga ;) ja niestety mam 7,5" :embarrassed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

no to 10-12mm dystans i będzie ok :good: No to teraz pomyśl, jak Twoja jest ciężka, to ile moja waży...[br]Dopisany: 10 Listopad 2008, 15:22_________________________________________________W związku ze zmianą opon na zimowe (Pirelli 195/65R15 na stalówkach), przyjrzałem się 17'' i wymaga to nieco sprostowania.

Otóż felgi zakupiłem poprzez Allegro i znajdowały się one w Żyrardowie. Akurat za 3-4 dni miałem zaplanowany wyjazd służbowy do miejscowości oddalonej o 5km od Żyrardowa, więc umówiłem się na odbiór osobisty. Po załatwieniu interesów wybrałem się do serwisu oponiarskiego, żeby w razie problemów z wyważeniem rzucić je sprzedawcy na łeb.

Przejścia z zerwaniem stalówek z piast (przyrdzewiały się) odwróciły moją uwagę od felg, wyważyły sie dobrze, byłem szczęśliwy jak cholera, zwłaszcza kiedy w drodze powrotnej stwierdziłem, że nie ma wibracji i nabyłem pełnowartościowy komplet felg.

Jeden z wulkanizatorów pod Żyrardowem, który miał wolny warszat, bo to nie był jego główny obszar działalności, do wyważenia potrzebował zwymiarować felgę. Pomierzył, pokombinował i podał ET33, szerokość 8,5''. Byłem w szoku co to za klocki są, ale ładnie się zgrały z nadkolem i byłem zadowolony.

Tymczasem dzisiaj zdjąłem po raz pierwszy te felgi i ku mojemu zdumieniu przeczytałem 7,5'' szerokości i ET45. Nie ma to jak fachowcy...

Opublikowano

Ach ten Żyrardów :kox:

Opublikowano

niefajnie:/

Opublikowano
  • Autor

Więc Topor ciekawe, dlaczego u mnie się lepiej zgrywa z nadkolem :mysli:

Opublikowano

nie mam pojecia... szerokosc felgi i Et jest takie samo... wiec nierozumiem.

Opublikowano
  • Autor

Może innej firmy opona, jest szersza i dlatego bardziej wystaje, rozmiarówki w róznych modelach opon nie są sobie równe... Albo masz nadkola od RSa :polew:

Opublikowano

hehe w sumie mozliwe, ale w sumie przod wydalal mi sie podobny. a na tyl nie zwracalem uwagi.

Opublikowano
  • Autor

Masz już pewnie zimówki założone, to zmierz szerokość opony, ja też to sprawdze i się okaże co i jak.

Na prostych kołach z przodu lekko mi wystaje opona poza nadkole (około 1mm)