athlon2000 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) W środę wyciekł mi cały gaz przez dziurę w chłodnicy. 2 piątek wymienialem chłodnice plus osuszacz dlawik oraz wszystkie oringi. Klima została nabita do 500. Wczoraj wydawało mi się że klima mniej mrozi ale dzisiaj po 15 jak było na dworze 30 stopni klima wiała tylko lekko zimnym powietrzem. Dopiero po ok 30 minutach jak nie było już tyle słońca zaczęło wiać zimnym. Wieczorem wszystko wróciło do normy czyli zaczęło wiać zimnym powietrzem . Zdjęcie w załączniku. Nie wiem co jest grane przecież jeśli było by coś nie tak to wogole klima by nie działała a tak działa ale po jakimś czasie. Zauważyłem też że nie leci mi woda spod auta. Również jak dam na max chłodzenie i obroty to z prawej kratki jest cieplejsze powietrze. Jak ustawie na 16 stopni i wentylator na średnie obroty to temp się zrównuje. Edytowane 8 Czerwca 2021 przez athlon2000
DarekS4 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zrób sobie adaptacje pozycji wszystkich silniczków climatronica . Nie równomierna temperatura z kratek może świadczyć że trzeba przetrzeć potencjometry
athlon2000 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2021 Adaptacja została zrobiona również reset climatronic do ustawień fabrycznych.
MaTeo85 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zobacz czy nie przymarza rurka przy dyszy rozpreznej w sytuacji kiedy brakuje chłodzenia. Jeśli tak to trzeba zweryfikować dyszę i jej stan czy jest prawidłowa dysza, czy nie ma na niej zanieczyszczeń itp.
athlon2000 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Znalazłem winowajce okazało się, że oring przy chłodnicy się podwinął i cały gaz wyleciał. Ciekawe, że było 50g czynnika i klima jeszcze dawała radę tj 4 stopni na wyjściu ale w chłodny dzień tj rano Edytowane 9 Czerwca 2021 przez athlon2000
AudiA4uk Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Hej, z ciekawości spytam której wersji VCDS używasz? Widzę, że wszystkie bloki pomiarowe i wyniki masz ładnie opisane a u mnie tego brakuje. Dzięki.
Langista Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 1 godzinę temu, AudiA4uk napisał: Hej, z ciekawości spytam której wersji VCDS używasz? Widzę, że wszystkie bloki pomiarowe i wyniki masz ładnie opisane a u mnie tego brakuje. Dzięki. On używa VAG-COM nie VCDS.
athlon2000 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 Znowu mam problem dałem nowy oring i znowu wszystko o wyleciało. Znowu z chlodnicy naprzeciw kierowcy. Czy takie coś co wysyłam na zdjęciu może sprawiać ze uciekł gaz?
Langista Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zrób zdjęcie kompresora klimy, jak jest cały brudny to najprawdopodobniej usterka taka jak u mnie - nieszczelność na uszczelniaczu koła pasowego. Nie do wykrycia na żadnej maszynie.
athlon2000 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 Tylko u mnie ewidentnie wyleciało z tego łączenia.
athlon2000 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2021 Czy zrobię zdjęcie bez demontażu ponownego zderzaka?
Langista Opublikowano 16 Czerwca 2021 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zdejmij lewą lampę i jest dobry widok na niego. Tak w ogóle pokaż ten oring z boku, sam kolor już mi nie pasuje, powinien byc jasnozielony lub fioletowy.
Chris91 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Skąd masz Oring? Może źle dobrany? W gruncie rzeczy to nie takie proste dobrać uszczelnienia do klimatyzacji
athlon2000 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2021 Żeby ściągnąć lampę muszę ściągnąć zderzak nie ma innej opcji w A4 b7. Oring jest jasnozielony a to co jest na zdjęciu to jest żółty plastik który jest na każdym przewodzie. Wydaje mi się że oring jest źle dobrany chyba byl za cienki. Kupiłem oryginalny w aso ma być 13.7x2.5mm. W przyszlym tygodniu założę i dam znać
Rekomendowane odpowiedzi