Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeróbka radia fabrycznego na BT - A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Szukam kogoś kto ogarnia radia samochodowe.

Chce dodać do swojego fabrycznego radia funkcję Bluetooth do słuchania muzyki ze Spotify.

Czy ktoś z Was ogarnia temat i mógłby mi pomóc ew. czy macie kogoś do polecenia z Wwa i okolic.

BTW, Radio jak ze zdjęcia poniżej:

image.png

Z góry dzięki za pomoc !

Opublikowano

Co Ty tam chcesz przerabiać? Dołóż zmieniarkę bluetooth i będziesz miał co potrzebujesz.

Opublikowano
  • Autor

Pisząc ''przerabiać'', miałem na myśli dołożenie modułu BT bo o takim rozwiązaniu już słyszałem.

Chciałem się Was poradzić jaki moduł jest godny polecenia i czy jego instalacja jest skomplikowana ?

Opublikowano
7 godzin temu, Raffcio napisał:

Chciałem się Was poradzić jaki moduł jest godny polecenia i czy jego instalacja jest skomplikowana ?

Kup moduł wefa,model wybierz zależnie od potrzeb. Instalacja sprowadza się do wyciągnięcia radia,wpięcia wtyczki od zmieniarki i podłączenia masy pod śrubkę. Czyli jakieś 5 minut roboty.

Opublikowano

Sam mam moduł wefa i złego słowa nie powiem. Montaż banalny.

Opublikowano
48 minut temu, R4xx napisał:

Sam mam moduł wefa i złego słowa nie powiem. Montaż banalny.

+1

Opublikowano
  • Autor

Możecie podlinkować jakiś adapter z funkcją odtwarzania muzyki przez BT i zestawu głośnomówiącego?

Znalazłem taki jak w linku poniżej ale jest bez funkcji rozmów:

https://allegro.pl/oferta/adapter-bluetooth-in-audi-a3-a4-a6-a8-tt-interfejs-10679961672?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&gclid=Cj0KCQjw8IaGBhCHARIsAGIRRYr8TrewaPZXxQt2VVBcT4EVO4fx69KEvharXY89N65v4XTAnm-isoAaAqsIEALw_wcB#   

W dniu 9.06.2021 o 07:07, pila24 napisał:

Kup moduł wefa,model wybierz zależnie od potrzeb. Instalacja sprowadza się do wyciągnięcia radia,wpięcia wtyczki od zmieniarki i podłączenia masy pod śrubkę. Czyli jakieś 5 minut roboty.

Chodziło Ci raczej o wypięcie wtyczki od zmieniarki z radia i zastąpienie jej wtyczką od modułu BT, tak?

Edytowane przez Raffcio

Opublikowano
19 godzin temu, Raffcio napisał:

Możecie podlinkować jakiś adapter z funkcją odtwarzania muzyki przez BT i zestawu głośnomówiącego?

Jak chcesz zestaw głośnomówiący fabryczny a nie chiński to w moim  podpisie jest link.

19 godzin temu, Raffcio napisał:

Chodziło Ci raczej o wypięcie wtyczki od zmieniarki z radia i zastąpienie jej wtyczką od modułu BT, tak?

Jeżeli masz zmieniarkę to odpinasz ją i wpinasz wefę.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie a orientujecie się może, czy jak obecnie w aucie jest zamontowany fabryczny moduł BT to czy jak podepnę "zmieniarkę" WEFA 602 to będę mógł łączyć się jednocześnie do fabrycznego modułu BT - rozmowy telefoniczne, oraz do WEFA'y - odtwarzanie muzyki przez BT??

Opublikowano
3 godziny temu, Lukasz_mk2 napisał:

Panowie a orientujecie się może, czy jak obecnie w aucie jest zamontowany fabryczny moduł BT to czy jak podepnę "zmieniarkę" WEFA 602 to będę mógł łączyć się jednocześnie do fabrycznego modułu BT - rozmowy telefoniczne, oraz do WEFA'y - odtwarzanie muzyki przez BT??

Tak.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam taki emulator tylko teraz się zastanawiam, czy nie lepiej wymienić radio :grin:

ALLEGRO.PL