maikelelele Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Witam forumowiczów. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w prawidłowym zamontowaniu hybrydowego zaworu DV firmy Properfekt. Mój samochód Audi A4 B7 1.8T ma podniesioną moc i w peaku bije 1.25bara w związku z czym oryginalne zawory z ASO klękają po dwóch miesiącach Zakupiłem zawór DV PROPERFEKT aluminiowy dwutłoczkowy i mam problem z jego zamontowaniem. Znalazłem na kilku forach różne instrukcje, jedni piszą że montujemy tak jak oryginalne DV, a drudzy że odwrotnie z racji tego, że zawór jest tłoczkowy. Jak to w końcu z tym jest? Podciśnienie to wiadomo jak podłączyć, za to wyjście od boku zaworu i z dołu nie mam pojęcia. Ma ktoś może wiedzę jak to powinno być lub ma taki zawór u siebie?
Dev Opublikowano 10 Czerwca 2021 Opublikowano 10 Czerwca 2021 cisnienie od boku wyjscie do TIPa od dołu 1
zionx Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Nie wierzę że ori dv pada po 2 mies przy 1.2b, one trzymają większe ciśnienia.. jak masz faktycznie z aso, to dawaj na reklamacje 2
przem8 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) Seryjne wytrzymują spokojnie 1,5bara. Warunek, ze musi być ori i nie 10 letni leżak magazynowy w promce z aso, bo taki faktycznie długo nie wytrzyma. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez przem8 1
maikelelele Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2021 Spróbuję oddać na gwarancję bo z jednego znalazłem paragon dzięki za pomoc, podpinam jak Dev radził
Rekomendowane odpowiedzi