Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Pokazuje samą procedurę instalowania M.I.B. Brakuje wrzucenia patcha do folderu patches i przeprowadzenia backup oraz uruchomienia patchowania (patch ifs-root). 31 minut temu, jok21 napisał(a): jak wrzucę go na kartę mmi samo go odczyta jako plik do instalacji? Wrzucasz tam cały folder, tak jak napisałem już wyżej. I tak, sam go rozpozna.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Pokazuje samą procedurę instalowania M.I.B. Brakuje wrzucenia patcha do folderu patches i przeprowadzenia backup oraz uruchomienia patchowania (patch ifs-root). Wrzucasz tam cały folder, tak jak napisałem już wyżej. I tak, sam go rozpozna. Na początku pokazał jak ściągnął plik i go kopiował na kartę,masz rację nie pokazał juz samego patchowania ale mam nadzieję że z pomocą forum dam radę,zobacz na foto jak to wygląda jak wrzucę pliki że screenów na kartę 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Przewód hsd od jednostki do złącza USB,zlacze kupiłem to które siedzi koło przycisku start/stop. Mam kontakt z gościem który tak zrobił i hula. Docelowo będzie to ukryte za schowkiem i podłączony carlinkit lub coś podobnego bezprzewodowego.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l jak ktoś chce chować pod deską i podłączać carlink to polecam kabel z golfa, tani i działa Dokładnie to kupowałem gniazdo 5Q0035726E z kablem
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l posiadam a4 b9 2017 z MHI2Q USA, oprogramowanie MHI2Q_US_AUG_P3639 MU0918 mam zmieniony BCM2 na EU, mogę bezpiecznie wgrać wersję MHI2Q z niemieckiego forum w celu aktualizacji jednostki ? auto z VC, CP jeśli to ma znaczenie. Jeśli będę wgrywać to od której wersji zacząć ? będę chciał wgrać M.I.B. ale z tabeli widziałem ze moje oprogramowanie nie jest wspierane ? Edytowane 7 Kwietnia 20233 l przez Damianex
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l 23 minuty temu, Damianex napisał(a): posiadam a4 b9 2017 z MHI2Q USA, oprogramowanie MHI2Q_US_AUG_P3639 MU0918 mam zmieniony BCM2 na EU, mogę bezpiecznie wgrać wersję MHI2Q z niemieckiego forum w celu aktualizacji jednostki ? auto z VC, CP jeśli to ma znaczenie. Jeśli będę wgrywać to od której wersji zacząć ? będę chciał wgrać M.I.B. ale z tabeli widziałem ze moje oprogramowanie nie jest wspierane ? Nie możesz. Musisz przeprowadzić konwersję MMI z USA na EU. BCM2 nie nie gra tu roli i nie ma nic wspólnego z MMI. Szukaj usługodawców zajmujących się przeprowadzaniem konwersji.
Opublikowano 7 Kwietnia 20233 l Na niemieckim forum czytałem że jeżeli mamy AA/Carplay nie widać kto dzwoni na virtualu i inne funkcje telefonu są niewdoczne z poziomu mmi np. Książka telefoniczna może ktoś potwierdzić, a jeżeli tak jest to tylko przy podłączonym telefonie pod port usb?
Opublikowano 8 Kwietnia 20233 l 17 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Nie możesz. Musisz przeprowadzić konwersję MMI z USA na EU. BCM2 nie nie gra tu roli i nie ma nic wspólnego z MMI. Szukaj usługodawców zajmujących się przeprowadzaniem konwersji. na chwile obecną wgrałem M.I.B., wykonałem konwersję tam zawartą na EU, wyszedłem z oprogramowania MHI2Q_US_AUG22_P3639 MU:0918, i przeszedłem bezpośrednio na MHI2Q_ER_AUG22_P5092 na końcu dostałem komunikat ze urządzenia Sdars oraz HD nie odpowiadają. mam język PL, komunikaty PL, VC jest w PL, region w aucie wyświetla się jako Europa, zegar ma czas letni i pokazuje poprawną datę i godzinę, działa CP bez problemu, w radiu stacje są PL. Nie zmieniałem na wyższe programowanie bo nie znalazłem pliku FW. na chwile obecną problem jaki mam to w VC pokazuje się prędkość km/h oraz MPH.
Opublikowano 8 Kwietnia 20233 l 14 minut temu, Damianex napisał(a): na chwile obecną problem jaki mam to w VC pokazuje się prędkość km/h oraz MPH. Zmień w sterowniku 17 kodowanie. W bajcie 6 odznacz bit 2.
Opublikowano 8 Kwietnia 20233 l 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Zmień w sterowniku 17 kodowanie. W bajcie 6 odznacz bit 2. dziękuje !
Opublikowano 8 Kwietnia 20233 l 50 minut temu, Damianex napisał(a): na chwile obecną wgrałem M.I.B., wykonałem konwersję tam zawartą na EU, wyszedłem z oprogramowania MHI2Q_US_AUG22_P3639 MU:0918, i przeszedłem bezpośrednio na MHI2Q_ER_AUG22_P5092 na końcu dostałem komunikat ze urządzenia Sdars oraz HD nie odpowiadają. mam język PL, komunikaty PL, VC jest w PL, region w aucie wyświetla się jako Europa, zegar ma czas letni i pokazuje poprawną datę i godzinę, działa CP bez problemu, w radiu stacje są PL. Nie zmieniałem na wyższe programowanie bo nie znalazłem pliku FW. na chwile obecną problem jaki mam to w VC pokazuje się prędkość km/h oraz MPH. Mogłeś zrobić tutorial i wrzucić na forum dla potomnych.
Opublikowano 9 Kwietnia 20233 l Dobrze, na dniach dodam co po kolei robiłem. A na szybko jak ktoś potrzebuje to tu jest instrukcja pod linkiem Outline MIBWIKI.ONE Share your knowledge with fellow VAG-Heads to collectively build on the newest hacks or solutions. Edytowane 9 Kwietnia 20233 l przez Damianex
Opublikowano 9 Kwietnia 20233 l Witam. A macie może udostępnić link gdzie sprawdzić jakie wersje się powinno wgrywać po kolei. Np: dla MHIQ2_CN lub MHI2_KR(chodzi o to żeby wiedzieć, że jak mam taką wersje X to od tej powinien zacząć aktualizować aż doje do ostatniego folderu X ) i na jakiej stronie znajdę te foldery do pobrania. Znalazłem tylko na forum jak ktoś aktualizował K2161/P3241/K3344/K3346 i tam są linki do pobrania żeby podnieść te wersje a chciałbym u znajomych to ogarnąć tylko nie wiem gdzie pobrać odpowiednie wersje soft aby to podnieść w odpowiedniej kolejności do ich wersji. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Opublikowano 9 Kwietnia 20233 l 2 godziny temu, D1Kocur napisał(a): Np: dla MHIQ2_CN Nie sądzę żeby ktoś z Twoich znajomych miał auto z Chin. Wszystko czego potrzebujesz znajdziesz na MIB Solution :: Login MIBSOLUTION.ONE
Opublikowano 9 Kwietnia 20233 l 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie sądzę żeby ktoś z Twoich znajomych miał auto z Chin. Wszystko czego potrzebujesz znajdziesz na MIB Solution :: Login MIBSOLUTION.ONE Dziękuje, jak zawsze Muskel1 nie zastąpiony
Opublikowano 10 Kwietnia 20233 l Autor Miewa ktoś problemy z rozłączającym się AA? Zdarza mi się że telefon rozłącza się w trakcie trybu AA i pomaga reset jedbostki żeby połączyć się ponownie. Zdarza się po kilkudziesięciu minutach działania ale i po kilku.