Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Android Auto w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natrafiłem na pewną ciekawostkę mianowicie większość modułów na które trafiłem były Made in Poland... Ku mojemu zdziwieniu nie tylko w Polsce były produkowane. Jest to możliwe?

Q4jKnCR7OGuEco-dKNGUfZsWPWE-960.jpg

Opublikowano

Cześć Panowie,

mam serdeczną prośbę aby ktoś łaskawym okiem zerknął na inny wątek forum i podpowiedział mi jak postąpić z podłączeniem gniazda USB w Q3 oraz uruchomieniem Carplay

Czy masa do gniazda USB 2xC może iść z jednostki MMI, czy musi być wzięta z masy pojazdu? Mam obecnie wpiętą do masy i bład nr 1637 o braku połaczenia Interfejsu, otwartym obwodzie. Czy to może być przyczyną tego problemu a przekładka pod jednostkę tego przewodu nic nie uszkodzi?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Opublikowano
2 godziny temu, andre_23 napisał(a):

Cześć Panowie,

mam serdeczną prośbę aby ktoś łaskawym okiem zerknął na inny wątek forum i podpowiedział mi jak postąpić z podłączeniem gniazda USB w Q3 oraz uruchomieniem Carplay

Czy masa do gniazda USB 2xC może iść z jednostki MMI, czy musi być wzięta z masy pojazdu? Mam obecnie wpiętą do masy i bład nr 1637 o braku połaczenia Interfejsu, otwartym obwodzie. Czy to może być przyczyną tego problemu a przekładka pod jednostkę tego przewodu nic nie uszkodzi?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Cała buda samochodu to jedna wielka masa. Generalnie nie musisz masy brać z punktów wyznaczonych. Ja mase w A4 złapałem pod kolumną kierownicy to nie rzutuje na działanie interfejsu. Twój problem tkwi gdzie indziej.  

Opublikowano

ok, dzięki edys za odpowiedź. Tylko nie wiem czy ten przewód w kolorze brązowym wychodzący z PINu 2 kostki przy USB to rzeczywiście przewód masowy? Tak mi wcześniej koledzy podpowiedzieli. Może on nie jest masowy i musi być wpięty w zieloną kostkę pod PIN 4, dlatego też mam bład 1637 i otwarty obwód? na forum rosyjskim widać że inaczej jest on podłaczony. Schematu elektrycznego nawet w Erwin nie ma odnośnie tego typu gniazda USB 2xC w Q3.

Jeśli nic nie uszkodzę, to przełożę ten przewód aby sprawdzić? może zadziała?

Opublikowano
2 minuty temu, andre_23 napisał(a):

Schematu elektrycznego nawet w Erwin nie ma odnośnie tego typu gniazda USB 2xC w Q3

Bo w erwin nie ma schematów na chińskie badziewia. Kupiłeś port 2 x USB-C, który nigdy nie był montowany w Q3. Pytałeś na forum kilka razy jaki port kupić. Doradzono Ci razem z linkami, ale Ty wolałeś kupić po taniości i teraz wielkie rozczarowanie i ździwienie, że nie działa...

Opublikowano

Nie kochany port kupiłem oryginalny od Q3 z demontażu, tylko wiązkę chińską kupiłem. W wielu Q3 oryginalnie siedzą porty 2xUSB C i jakoś są pewnie podłączone. A to że nie ma tego rodzaju schematu w erWin, to już nie moja wina... Gotowych wiązek carplay na Vag-instal także nie ma do Q3, wszystko pod górkę, ale dzięki za pomoc. Pewnie jakoś to rozkminię wcześniej czy później. Własnie na forum rosyjskim jest bardzo dużo cennych informacji w tym zakresie.