Muskel1 Opublikowano 23 Lipca Opublikowano 23 Lipca 3 godziny temu, duzy616 napisał(a): Napisałeś, że ten kabel fioletowo - czerwony (pin 1) jest od podświetlenia złącza USB. Rozumiem, że chodzi o podświetlenie portu CHARGE ONLY USB Zarówno pojedyńczego jak i podwójnego. 3 godziny temu, duzy616 napisał(a): czy zamiast łączyć dwa przewody, mogę ten kabelek fioletowo - czerwony odpiąć od kostki i podłączyć od portu 2xUSB Możesz. 3 godziny temu, duzy616 napisał(a): Chyba, że ten kabelek jeszcze coś podświetla ? Nic innego nie nie podświetla.
NFAUTOSERWIS Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca Witam, Mam problem z AA w audi a4 b9 2019 (przedlift) Instalacja od chińczyka poprowadzona z gniazdem 2x usb o końcówce 736, patch zrobiony, klucze odblokowane, ale AA nie startuje. Piny w instalacji sprawdzone, zgadzają się. Podłączałem różne telefony, na różnych kablach, ale totalnie zero reakcji. Ikona ASI nie zamienia się w AA. Gdzieś zobaczyłem, że w B9 od 18 roku trzeba zastosować gniazdo z innym nr. Czy faktycznie tak jest? Jeszcze jedna rzecz przykuła moją uwagę, mianowicie przy podłączeniu e-papierosa ładowanie ciągle się rozłącza i włącza ponownie. Przy telefonach jest jak należy. Soft: P5092 MU1329 Ktoś może spotkał się z takim problemem?
turzol Opublikowano 25 Lipca Opublikowano 25 Lipca 12 godzin temu, NFAUTOSERWIS napisał(a): Witam, Mam problem z AA w audi a4 b9 2019 (przedlift) Instalacja od chińczyka poprowadzona z gniazdem 2x usb o końcówce 736, patch zrobiony, klucze odblokowane, ale AA nie startuje. Piny w instalacji sprawdzone, zgadzają się. Podłączałem różne telefony, na różnych kablach, ale totalnie zero reakcji. Ikona ASI nie zamienia się w AA. Gdzieś zobaczyłem, że w B9 od 18 roku trzeba zastosować gniazdo z innym nr. Czy faktycznie tak jest? Jeszcze jedna rzecz przykuła moją uwagę, mianowicie przy podłączeniu e-papierosa ładowanie ciągle się rozłącza i włącza ponownie. Przy telefonach jest jak należy. Soft: P5092 MU1329 Ktoś może spotkał się z takim problemem? Kodowania i adaptacje 5F do weryfikacji.
NFAUTOSERWIS Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca Pogrzebałem i w zielonym menu zauważyłem, że zakodowane było jedno gniazdo USB. Zmieniłem na 2 i wszystko od razu ruszyło. @turzol Dzięki za nakierowanie
duzy616 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Gdzie szukać przyczyny ? Log-BŁĄD 5F CARPLAY-WAUZZZF45HA079521-177374km.txt
duzy616 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Tak dołożyłem podwójne port USB Wiązka ze sklepu vag-instal. USB nr 1 i 2 nawet nie ładują, nie widzę również podświetlenia (podłączałem) Przed chwilą jeszcze raz podłączyłem VCDS i teraz ,,0” błędów.
Muskel1 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca (edytowane) Sprawdzałeś w adaptacjach i kodowaniach czy wszystko poprawnie zakodowane? Edytowane 31 Lipca przez Muskel1
duzy616 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Na stronie 55 wstawiałem wersję MMI oraz kody odblokowania po wgraniu Patcha Robiłem wszystko dokładnie jak w filmiku, nic dodatkowo nie kodowałem itp. W zielonym menu też nic więcej nie zaznaczałem. @Muskel1 jak powinno być zaznaczone 5F byte 19 bit 6-7 ? U mnie jest usb, ipod C0
Muskel1 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca W większości przypadków po patchowaniu nie trzeba nic zmieniać w adaptacjach i kodowaniach, bo patch to robi automatychnie. Jednak zarzają się wyjątki i nie wiem dlaczegu u niektórych trzeba poprawić. Bajt 19 masz prawidłowo zakodowany. Sprawdź jeszcze adaptacje. Jeżeli tam też wszystko będzie jak należy, to wina albo w okablowaniu, albo porty USB mają usterkę.
duzy616 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Teraz pojawił się błąd 1637 Czy jeżeli nie będzie zasilania to port pomimo to będzie podświetlony? Gdzie najlepiej zacząć szukać: podłączenie w bezpiecznikach, MMI czy podłączeniu portu ? Log-BŁAD 5F -WAUZZZF45HA079521.txt
Muskel1 Opublikowano 31 Lipca Opublikowano 31 Lipca Wiązka do portów. Gdzieś coś jest nie tak. Powinien świecić. 1
turzol Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Brak masy lub zasilania do portu. Edytowane 1 Sierpnia przez turzol
duzy616 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia Masa sprawdzona, zasilanie jest. Sprawdzona przejście przewodów: masy, kabla zasilającego oraz podświetlenia. Może we wtyczce są kable zamieszane ? U mnie wygląda tak: Wtyczka 8 pinów (zdjęcie) Lewa strona: - puste - czerwony zasilający - brązowy masa - puste Prawa strona: - niebiesko - czerwony (podświetlenie) - żółty - szary - zielony @Muskel1 co sprawdzić w Adaptacjach ? Każda pozycja z wyrazem ,,CarPlay" jest napisane ,, kanał nie jest dostępny.
duzy616 Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia @Muskel1 Proszę adpmap-5F-8W0-035-036-K_WAUZZZF45HA079521-20250801-1605.CSV
Rekomendowane odpowiedzi