Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI] Nowe paliwo Shell V-power Diesel GAS-TO-LIQUID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tankuje tylko V-power. W porównianiu z innymi paliwami jest delikatnie mniejsze spalanie

Opublikowano

ja już drugi zbiornik wypalam i wydaje mi się, że auto mniej kopci - wręcz symbolicznie. W porównaniu z paliwem z BP nie smierdza prawie wogóle spaliny ( na paliwie z BP strasznie waliło jajcem ).

Zapłon zdecydowanie lepszy ale tu głowy nie dam bo wymieniałem też AQ i może większa w tym jego zasługa.

Moc silnika i praca - taka sama jak na tradycyjnym V-Powerze. Może gdybym się z taniej ropy przesiadł czułbym różnice ale GTL VP wzgledem VP - IMHO żadnej wyczuwalnej 'tyłkiem i uchem' poprawy.

Generalnie mam zamiar pojeździć na tym jeszcze - głównie dlatego, że auto przestało smolić.

Opublikowano

A mi sie wydluzaja dystanse na jednym baku na VP GTL wzgledem np. Vervy.

Opublikowano

ja na GTLu, trasa W-wa - Debki i spowrotem + jazdy po miescie, zrobilem 1050 km :naughty:

Opublikowano

Ja mam pozytywne odczucia, ale tez bez specjalnych rewelacji.

Na pewno nie kopci i nie śmierdzi... Czasem po tankowaniu na BP miałem wrażenie że nie dopala wszystkiego...

Różnicy w pracy silnika nie zauważyłem ... nadal cichy :)

Nieznacznie może zasięg auta się zwiększa, ale to też ze względu na spokojną jazdę w trasie ostatnio :rolleyes:

Opublikowano

zalałem już trzeci pełny bak V Power GTL i nie zauważam różnicy .... jeszcze nie wiem jak wyjdzie na długim dystansie .... póki co jazda mieszana z przewagą na miasto .... jedyne co zauważyłem to trochę droższe niż wcześniej V Power ....

Opublikowano

Dokladnie przesadzaja z ta cena wczoraj 3,80 mnie za litr skasowali.

Opublikowano

Paliwa idą w górę bo lato idzie, ja pamiętam V-power diesel po 4,99 i jakoś tankowałem :)

Opublikowano

Paliwa idą w górę bo lato idzie, ja pamiętam V-power diesel po 4,99 i jakoś tankowałem :)

Nooo.. rok temu tak bylo. Masakra. W dodatku akurat w tamtym czasie robilem po prawie 4000km miesiecznie :wallbash:

Opublikowano

Ja 8 tkm miesięcznie i wyjścia nie miałem, 2500 za samo paliwo wychodziło :(

Opublikowano

Tak, ale z tego co wiem, to Ty nie placilsz za gnoj :decayed:

Opublikowano

OT niestety coraz częściej właśnie płacę - kryzys jest i sponsor tnie koszta.

Opublikowano

ja w trasie nie wyczuwam żadnej różnicy, ale wczoraj na przykład śmigałem godzinę po mieście wieczorem, fakt nie było ruchu, ale spalanie wyszło 6,3 wg FISa, a wcześniej poniżej 7 baaardzo rzadko się pojawiało :rolleyes:

Opublikowano

http://www.shell.com/home/content/pl-pl/shell_for_motorists/fuels/v_power_diesel/fuels_vpd_na_antenie_24092004.html

Jesteśmy firmą, która jako pierwsza wykorzystuje syntetyczne GTL dodając je do wysokocetanowych olejów napędowych. Paliwo GTL jest ekskluzywnym komponentem Nowego Shell V-Power Diesel.

Czyli kupują wysokocetanowy ON np. z Orlenu ("Vervę") i dolewają do niego GTL. Ile? 5%? 10% :decayed::naughty: A może 1%? :evil:

Opublikowano

no wlasnie wczoraj zalalem full GTL'a i dopiero na stacji doczytałem ze w sumie to nie jest paliwo GTL tylko Z DODATKIEM gtl...

lipa i naciaganie... wracam na statoil :D

Opublikowano

tankowałem już dwa razy do fula GTL i nie zauważyłem najmniejszej różnicy (robią ludzi w balona)

Opublikowano

ja dzisiaj zatankował Statoil po 3 tankach VP GTL i po całym dniu na bezsiarkowym wrażenia z jazdy świetne i do tego sporo w portmonetce :evil: zaoszczędzone :cool1:

Opublikowano

tankowałem już dwa razy do fula GTL i nie zauważyłem najmniejszej różnicy (robią ludzi w balona)

a czego sie spodziewales za 4.10 za litr... nitro ?? :decayed:

jeden zbiornik to malo ..no i zalezy tez duzo od stacji bo moze wlales D.Extra tylko oznaczony na VPGTL :naughty:

Opublikowano

kosmiczne ceny macie :) ja ostatnio za 3,76 tankowalem to paliwko :)

Opublikowano

To zalezy od stacji.

Na shellu kolo mnie [ursynow] tankowalem w niedziele po 3,80.