Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Usterka Audi pre sense w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Muskel1 napisał:

Błąd ten jest sporadyczny i mogłeś go pozostawić. Wynika on często z zabrudzonej przedniej szyby, śniegu, zaparowanej szyby, niekorzystnego kąta padania promieni słonecznych na kamerę (oślepiając ją), lub czasem jazdy pod wiaduktem czy w tunelu. Błąd ten sam znika z VC gdy kamera ma dobrą widoczność. 

Polak mądry po szkodzie :)) Umówiłem sie na poniedziałek do firmy która robi kalibracje kamer i radarów zobaczymy co powie 

Opublikowano

Jeżeli się tym zajmują to mają plansze kalibracyjne więc nie powinno być z tym problemu. 

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Muskel1 napisał:

Jeżeli się tym zajmują to mają plansze kalibracyjne więc nie powinno być z tym problemu. 

Maja podobno sprzęt do tego ,wymieniają szyby i robią kalibracje .W poniedziałek rano jestem umówiony. Dam znać czy się udało 

Opublikowano
  • Autor

Witam , usterka usunięta :)) tak jak napisał Wrclaguna trzeba było zrobić kalibracje kamery przedniej i dwóch  radarów (koszt 700zl) ,dziękuje wszystkim którzy zainteresowali się tematem i pomogli .Kalibracje robiłem w Legnicy w Auto Glass z czystym sumieniem mogę polecić ta firmę zajmująca się wymiana szyb i kalibracjami ,pełen profesjonalizm 

20210705_091932.jpg

20210705_093943.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć, 

podepnę się do tematu, otóż wymieniałem ostatnio przednią szybę z AC w związku z oberwaniem kamieniem na drodze i pojawia mi się taka ikonka po odpaleniu silnika, a po kilku sekundach znika.
Czy związane jest to z tym że po montażu nie przeprowadzono kalibracji kamery?

z góry dziękuje za odpowiedzi.

5B42A392-24BA-42FA-8B5F-73E06E66521E.jpeg

Opublikowano

Masz na myśli tę na dole? auto w kółeczku? Jeżeli tak, to jest to normalne przy starcie. 

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Masz na myśli tą na dole? auto w kółeczku? Jeżeli tak, to jest to normalne przy starcie. 

Jak człowiek coś wymieni, to zwraca uwagę na szegóły, których wcześniej nie dostrzegał. :wink:

Opublikowano

Tak, auto w kółeczku.

Dzięki Panowie.

Edytowane przez Anon

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 13.08.2021 o 19:48, Anon napisał:

Tak, auto w kółeczku.

Dzięki Panowie.

Co to jest za ikonka jak już o niej gadamy?

Opublikowano

Pisze wyżej.

Opublikowano
  • Autor

Ta kikonka w kółeczku informuje o aktywnych systemach bezpieczeństwa. Po odpaleniu auta gaśnie ,jeżeli wyłączysz badz jakiś system jest uszkodzony  to nie gasnie 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Mam problem z Audi. Awaria pre sense. Mam dwie fotki z vcdsu. Podpowie ktoś czy sprawdzę to sam ? Jak zdjąć obudowę przy lusterku ? Bo chyba tam tkwi problem ?20220712_113808.thumb.jpg.57ede23c7ac4330dbf3a23d2dba45cb7.jpg20220712_113804.thumb.jpg.cf26a1e0a0dc5d460fb63af7f082f8cc.jpg

Opublikowano

Nie wrzucaj zdjeć tylko pelny autoscan jako plik .txt

Lusterka nie mają nic wspólnego z pre sense.

Opublikowano
11 godzin temu, Muskel1 napisał:

Nie wrzucaj zdjeć tylko pelny autoscan jako plik .txt

Lusterka nie mają nic wspólnego z pre sense.

Kiedyś na fisie miałem komunikat o usterce pre sense i po oczyszczeniu z liści wszystko było OK. To pierwsza rada w instrukcji obsługi.;)

Opublikowano

Pre sense opiera się na kamerze na przedniej szybie. Na zdjęciu widać błąd w sterowniku kamery A5, więc funkcja pre sense została deaktywowana. 

Opublikowano
Godzinę temu, Muskel1 napisał:

Pre sense opiera się na kamerze na przedniej szybie. Na zdjęciu widać błąd w sterowniku kamery A5, więc funkcja pre sense została deaktywowana. 

To u mnie radar był w liściu ten na dole. Kamera jest tylko w lusterku do pre sence jak piszesz.

Opublikowano
10 minut temu, vvalery napisał:

To u mnie radar był w liściu ten na dole. Kamera jest tylko w lusterku do pre sence jak piszesz.

Dokładnie. Jak kamera nie działa prawidłowo to kilka asystętów zostaje deaktywowane gdyż są zależne od kamery. 

• 1 rok później...
Opublikowano
On 10/4/2022 at 8:51 PM, Mati2605 said:

Witam. Mam problem z Audi. Awaria pre sense. Mam dwie fotki z vcdsu. Podpowie ktoś czy sprawdzę to sam ? Jak zdjąć obudowę przy lusterku ? Bo chyba tam tkwi problem ?20220712_113808.thumb.jpg.57ede23c7ac4330dbf3a23d2dba45cb7.jpg20220712_113804.thumb.jpg.cf26a1e0a0dc5d460fb63af7f082f8cc.jpg

pozwolicie ze odgrzeje temat ponieważ mam te sama przypadłość, a mianowicie błąd ogrzewania kamery w szybie,  który wyłącza presense przy temperaturach zewnętrznych poniżej 10C

@Mati2605 czy rozwiązałeś swój problem i mógłbys coś doradzić?

Opublikowano

Kamera do wymiany.