Hubcio099 Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 Witam Czasem ciężko wchodzi jedynka.. Muszę albo na siłę wbić albo puścić i wcisnąć sprzęgło jeszcze raz.. Wie ktoś co może być przyczyną? Dzięki za pomoc.
--Rafcio-- Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 Prawdopodobnie problem po stronie wysprzęglika,łapy wysprzęglika lub samego docisku
Ivanek Opublikowano 23 Lipca 2021 Opublikowano 23 Lipca 2021 Też tak czasem mam wtedy wrzucam dwójkę i z powrotem na jedynke, jeśli to nie pomoże to puszcam i naciskam sprzęgło i jeszcze raz dwójka i jedynka - 100% pewności że wskakuje dobrze
Andrzej36 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Podobny problem mam znalazl ktos rozwiazanie??zastanawiam sie czy to nie wina malego poziomu oleju??
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 12 minut temu, Andrzej36 napisał: Podobny problem mam znalazl ktos rozwiazanie??zastanawiam sie czy to nie wina malego poziomu oleju?? na pracującym czy nie pracującym silniku ?
Andrzej36 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Na zimnym ciezko z 1 na 2 jak sie rozgrzeje to jest malina ale jak sie rozgrzeje to nie wchodzi 1 i wsteczny czasem o tu jak wyzej albo na sile albo puszczenie i ponowne nacisniecie sprzegla pomaga
Andrzej36 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Wtedy wchodza idealnie jak pracuje to ciezko lub ponowne wbicie sprzęgła pomaga
przem8 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Andrzej36 napisał: Podobny problem mam znalazl ktos rozwiazanie??zastanawiam sie czy to nie wina malego poziomu oleju?? Zmień olej. U mnie jak było poniżej 5stopni to była tragedia póki się olejnie rozgrzał. Teraz jest praktycznie idealnie.
Andrzej36 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Co do pierwszego objawu to sie zgodze ze ciezko wchodzi z 1na2 dopiero jak sie rozgrzeje to jest dobrze ,ale po rozgrzaniu dlaczego pogarsza sie samo wbicie jedynki i wstecznego??
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 15 minut temu, Andrzej36 napisał: Wtedy wchodza idealnie jak pracuje to ciezko lub ponowne wbicie sprzęgła pomaga sprzęgło siada ale najpierw wymien płyn w układzie
Andrzej36 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Tak na pierwszy ogien poleci olej w skrzyni i plyn , ale co plyn tracil by swoje wlasciwosci po rozgrzaniu , zestarzal by sie i nie powodowal by pelnego wysprzeglenia?dodam ze to jedyny objaw sprzeglo dziala ladnie bierze od polowy nie slizga sie
Dev Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 15 minut temu, Andrzej36 napisał: Tak na pierwszy ogien poleci olej w skrzyni i plyn , ale co plyn tracil by swoje wlasciwosci po rozgrzaniu , zestarzal by sie i nie powodowal by pelnego wysprzeglenia?dodam ze to jedyny objaw sprzeglo dziala ladnie bierze od polowy nie slizga sie A jak plyn stary to hamulce Ok? No nie I dlatego najpierw wymiana w wysprzegliku
Andrzej36 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 No to fakt ale jak narazie z hamulcami u mnie ok zrobię jak pisałem i zobaczymy
Rekomendowane odpowiedzi