Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] W jakiej firmie zamontować klimatyzację ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam moje pytanie jak w tytul...tzn mam golego audika b5 ...silnik 1.6 - problem BRAK KLIMY

i teraz pytanie brzmi czy ktos zna gdzies [najlepiej podkarpacie lub malopolska] jaka s firme ktora zajmuje sie montazem klimatyzacji w aucie ktore oryginalnie jej nie mialo ??????

Jesli tak to mozecie mi powiedziec gdzie to zrobie...? i za jaka cene ...?

Opublikowano

Napewno taniej bedzie cie kosztowala zmiana auta niz montaz klimy

Opublikowano

Tutaj się z tobą Kolego darekaudi4 nie zgodzę. Da się to zrobić w ludzkich pieniądzach, problemem może być tylko znalezienie kompletnej, sprawnej używanej klimy bo kupno nowej raczej nieopłacalne. A co do warsztatów niech wypowiedzą się Koledzy z tamtych rejonów :wink4:

Opublikowano

Jeśli nie masz klimy a chcesz mieć oryginalna audi to chyba nie warte zachodu nikt nie wymontowuje klimy i nie sprzedaje całości a kompletowanie jej po kawałku to porażka co do nie oryginalnej klimy to mój znajomy taka ma i jest bardzo nie zadowolony w porównaniu z moją jego działa bardzo kiepsko ja na twoim miejscu został bym przy klimie manualnej czyli okna w dół zimny łokieć i w drogą :cool1:

Opublikowano

napisz PW do kolegi grzanek85, który jest naszym regionalnym guru. Nie masz do niego strasznie daleko.

On sam rozbebeszył swoją B5 i włożył do niej klimatronik. On wie jak to zrobić a jak się z nim umówisz to przyjedziesz a on Ci ten klimatronik włoży.

Jedno mnie tylko zastanawia. Mianowicie- klima zabiera silnikowi ok 20 koni i teraz jest pytanie czy będziesz to odczuwał czy nie.

Ja odczuwam i z tego powodu mało jej używam.

Opublikowano

klime montowałem mojej żonie w astrze II 1,4 16v (90km)

Koszt całkowiety wyszedł 2100zł z nową chłodnicą, skraplaczem i filtrem. Reszta używki.

Po włączeniu czuć różnicę w jeździe ale bez przesady :good:

Opublikowano

...Jedno mnie tylko zastanawia. Mianowicie- klima zabiera silnikowi ok 20 koni i teraz jest pytanie czy będziesz to odczuwał czy nie.

Ja odczuwam i z tego powodu mało jej używam.

Chyba przesadziłeś kolego, max to ok 4kW w zależności od różnicy temperatur pomiędzy parownikiem a skraplaczem :)