hades1212 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 od dwóch dni zaświeciła mi sie kontrolka abs i wykrzyknik do tego doszło slabe ładowanie akumulatora .pytanie drugie gdzie znajduje sie masa alternatora
Fazii Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Generalnie to korpus/łapa alternatora jest masą Sprawdź czy masa od aqu do budy nie przegniła Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Fazii
hades1212 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2021 dzieki a pytanko takie sprawdzalem miernikiem na przewodach alternatora prad wychodzacy 2,24 v a jak dotknalem plusa w arternatorze a minusem do silnika wyszło mi 12,45v
hades1212 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2021 4 minuty temu, Fazii napisał: Generalnie to korpus/łapa alternatora jest masą a z tym abs i wykrzyknikiem mozesz cos poradzic
Fazii Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 46 minut temu, hades1212 napisał: dzieki a pytanko takie sprawdzalem miernikiem na przewodach alternatora prad wychodzacy 2,24 v ( tu nie do końca rozumie. Jeśli pomiar był między plusem aqu a plusem alternatora to w tym momencie masz bardzo duży spadek napięcia na przewodzie) a jak dotknalem plusa w arternatorze a minusem do silnika wyszło mi 12,45v (czyli brak ładowania) Co do ABS to najlepiej podpiąć vcds. Błąd się pojawią od razu po zapłonie czy w trakcie jazdy?
Rekomendowane odpowiedzi