Algida13 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Witam. Uprzedzam że poczytałem trochę na ten temat jednak nic nie przyniosło rezultatów dlatego załączam ten temat. sprawa wygląda następująco. A4 b7 1.8t z lpg. Samochód na benzynie chodzi bez zarzutów ale na gazie silnik szarpie na rozgrzanym silniku. Tzn podczas przyspieszania, jazda na wyższym biegu pod gorke itd. Byłem u gazownika. Przejechaliśmy się z podłączonym komputerem. Zamienial wtryski itd. Uważa się z lpg jest wszystko w porządku. Zaplon wypada na 1 cylinderze sporadycznie na drugim. Na benzynie nie. Zmieniłem swiece na ngk pr6q (jakoś tak). Posprawdzalem cewki. Nic to nie dało. Czasami wyrzuca błąd ECU. Podpinam vcds i pojawia się wypadanie zaplonu na 1 cylinderze. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Może miał ktoś taki problem i jest mi w stanie pomóc???
pila24 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Gazownik podmieniał wtryskiwacze miejscami? Zapłon wypada ciągle czy losowo? 1
ELLIOTT Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Jeśli odma i jej zaworek sprany, sprawdzić kompresję i szykować się powoli do remontu głowicy. 1
Algida13 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Tak podmienial miejscami. Wypada na 1 cylinderze sporadycznie na 2.
Algida13 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Zaworek? Chodzi o zawór jednokierunkowy czy jakoś tak?
ELLIOTT Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 tak pod kolektorem siedzi w trójniku.
Rekomendowane odpowiedzi