audicoman Opublikowano 30 Września 2021 Opublikowano 30 Września 2021 Wspomaganie w B7 to takie trochę jak w Polonezie jak się przesiądzie z lepszego auta np A6. Jeździłem w życiu 2 A4 B7 i w każdym wspomaganie działało na postoju dosyć ciężko w porównaniu do innych aut. Moim zdaniem ten typ tak ma. Ewentualnie magiel do regeneracji. 1
Damlok24 Opublikowano 30 Września 2021 Autor Opublikowano 30 Września 2021 2 minuty temu, audicoman napisał: Wspomaganie w B7 to takie trochę jak w Polonezie jak się przesiądzie z lepszego auta np A6. Jeździłem w życiu 2 A4 B7 i w każdym wspomaganie działało na postoju dosyć ciężko w porównaniu do innych aut. Moim zdaniem ten typ tak ma. Ewentualnie magiel do regeneracji. Pewnie na razie przystopuje. Jak będzie gorzej to nad tym pomyśle. Szkoda pchać się w koszta bez sensu ? Co inny bardziej lepki płyn do wspomagania zaleje, ale na ten moment nie wiem jaki by się nadał do tego dobrze.
Langista Opublikowano 30 Września 2021 Opublikowano 30 Września 2021 W dniu 28.09.2021 o 23:17, Damlok24 napisał: Pompa zmieniona na nową BOSCH, nowy pasek przy okazji. Pompa chodzi pięknie, ale kierownica na postoju chodzi tam samo ciężko jak chodziła. Gdzie może być problem? Możliwe, ze śruba w maglu jest za mocno wkręcona i przez tak ciężko chodzi.
Damlok24 Opublikowano 30 Września 2021 Autor Opublikowano 30 Września 2021 55 minut temu, Langista napisał: Możliwe, ze śruba w maglu jest za mocno wkręcona i przez tak ciężko chodzi. Sprawdzone i wydaje się być ok. Po zmianie pompy kierownica chodzi lżej jak są koła podniesione, ale jak auto jest opuszczone to nie ma różnicy. Przy próbie poluzowania nie ma różnicy tj chodzi tak samo ciężko, a jak się więcej poluzuje to robi się luz na maglu.
Damlok24 Opublikowano 3 Października 2021 Autor Opublikowano 3 Października 2021 @Dev jaki płyn do wspomagania zalalbys gdy G004000 spowodowało cięższe chodzenie kierownicy? Coś bardziej lepkiego pomoże?
Langista Opublikowano 3 Października 2021 Opublikowano 3 Października 2021 Pompę zmieniłeś na nową? Jakiej firmy?
Damlok24 Opublikowano 3 Października 2021 Autor Opublikowano 3 Października 2021 2 minuty temu, Langista napisał: Pompę zmieniłeś na nową? Jakiej firmy? Wyżej napisałem, że na Boscha
Langista Opublikowano 3 Października 2021 Opublikowano 3 Października 2021 (edytowane) Jakie numery ma ta pompa? Możliwe że ma za małą wydajność. Nie masz nigdzie nieszczelności? Edytowane 3 Października 2021 przez Langista
Damlok24 Opublikowano 4 Października 2021 Autor Opublikowano 4 Października 2021 Pompa ma dobrą wydajność, zresztą taką jak oryginał 120bar. Nigdzie nieszczelności nie ma.
golfagn Opublikowano 5 Października 2021 Opublikowano 5 Października 2021 W ramach ciekawostki dodam, że kiedyś w A4 też wydawało mi się, że słabo działa wspomaganie. Co prawda nie miałem problemu jedną ręką kręcić, ale łapę mam sporą Zmieniłem z ciekawości pompę, zmieniłem maglownicę na wersję z servotronic, którą regenerowałem 4 lata później, nowy zbiorniczek z sitkiem i szczerze mówiąc za każdym razem było tak samo/podobnie. Jedynie chyba zaworki pozostały te same, ale wątpię żeby to było to. Teraz z perspektywy A6 mogę tylko powiedzieć, że w A4 wspomaganie jest słabsze jak w innych autach. 1
Rekomendowane odpowiedzi