mico21 Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Witam problem jest taki że po nocy lub po dłuższym postoju odpala za 2 - 3 razem. Na ciepłym jest ok. LPG zakręcone. Co może być przyczyną gdzie szukać? Audi a4 b6 silnik BFB. http://www.vaglogi.pl/log-002_033_115_mTQ0e4o.html Proszę o pomoc.
indyczes Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Witam. Pewnie pompa paliwa w baku niedomaga, na początek proponuję zmierzyć ciśnienie paliwa na listwie.Filtr paliwa może też wchodzić w grę i tutaj uprzedzę w razie wymiany tylko oryginalny filtr, na innych zazwyczaj same problemy. Miałem to samo, wymiana wkładu pompy paliwa i filtra załatwiła problem. Nie buczy Ci ta pompa w baku?
mico21 Opublikowano 15 Września 2021 Autor Opublikowano 15 Września 2021 Ciśnienie było 2.8bara na postoju pompę zmieniłem na magnetti marelli ciśnienie na listwie podskoczyło do 3.7 bara na postoju. Filtr zmieniony 5 tys. temu na mann i było wszystko ok.
indyczes Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 trochę maławe, ale w sumie może być,powinno być 4bar, kup oryginalny filtr i go wymień, jak zamontowałem KNECHT i była lipa, dopiero oryginał rozwiązał sprawę. Szkoda,że nie dałeś wkładu pompy Pierburg, idealnie pracuje za oryginał i jest cicha.
mico21 Opublikowano 15 Września 2021 Autor Opublikowano 15 Września 2021 19 minut temu, indyczes napisał: trochę maławe, ale w sumie może być,powinno być 4bar, kup oryginalny filtr i go wymień, jak zamontowałem KNECHT i była lipa, dopiero oryginał rozwiązał sprawę. Szkoda,że nie dałeś wkładu pompy Pierburg, idealnie pracuje za oryginał i jest cicha. Jeszcze sprawdzę pod vag. Po postoju jaka temperatura z czujnika.
mico21 Opublikowano 16 Września 2021 Autor Opublikowano 16 Września 2021 Temat do zamknięcia filtr orginał i autko pali i korekty są ok.
Rekomendowane odpowiedzi