indyczes Opublikowano 21 Września 2021 Opublikowano 21 Września 2021 Witam Od pewnego czasu ubywa mi płyn chłodzący ze zbiorniczka. Dziś po nocy zauważyłem świeże ślady płynu w okolicy filtra oleju, płyn ewidentnie ścieka gdzieś po bloku. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi to coś z termostatem bo jest w tamtej okolicy ?. Niestety jest bardzo słaby dostęp i nic więcej nie widać. Czy któryś z kolegów miał taki przypadek?. Proszę o pomoc:). Dodaje zdjęcie tego miejsca
zionx Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Pęknięte kolanko odmy nad podstawą filtra oleju
indyczes Opublikowano 22 Września 2021 Autor Opublikowano 22 Września 2021 (edytowane) 5 godzin temu, zionx napisał: Pęknięte kolanko odmy nad podstawą filtra oleju Ucieka mi płyn chłodniczy i jest tam czerwony ślad to chyba nie odma ? Edytowane 22 Września 2021 przez indyczes
zionx Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Nie doczytałem, widząc mokre w tych okolicach obstawiłem wyciek oleju. Jak płyn to tak jak piszesz termostat, albo jeszcze wyżej na samej górze jest odpowietrznik układu, też lubi pociec
JarekST202 Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 Z tyłu za termostatem jest kołek,zaślepka czy jak tam zwał i z tamtąd Ci cieknie.Jakieś groszowe sprawy w serwisie.Ciężki dostęp.
indyczes Opublikowano 22 Września 2021 Autor Opublikowano 22 Września 2021 1 godzinę temu, JarekST202 napisał: Z tyłu za termostatem jest kołek,zaślepka czy jak tam zwał i z tamtąd Ci cieknie.Jakieś groszowe sprawy w serwisie.Ciężki dostęp. Możesz podać nazwę tego czegoś albo masz jakiś schemat ?
JarekST202 Opublikowano 22 Września 2021 Opublikowano 22 Września 2021 15 minut temu, indyczes napisał: Możesz podać nazwę tego czegoś albo masz jakiś schemat ? Proszę 06B103033A
Rekomendowane odpowiedzi