dazwid Opublikowano 23 Listopada 2021 Autor Opublikowano 23 Listopada 2021 2 godziny temu, czarny69 napisał: Idealnie siedzi
dazwid Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 Więc ciąg dalszy modzenia Wczoraj wpadły skórzane podłokietniki. Swoją drogą solidnie to siedzi, trzyma je aż 16 wkrętów Same podłokietniki, niby detal, ale jasne przeszycia dodają uroku temu wnętrzu, ciężko to uchwycić na zdjęciach: Druga rzecz jaką się udało zrobić, to dodatkowe podświetlenie ambiente. Mój samochód nie jest wyposażony w pełny pakiet QQ2 i w miejscu gdzie jest pasek nad klamką nie ma podświetlenia, tak jak jest to w pełnej wersji. Natomiast samochody wyposażone w Audi Side Assist/ Exit Warning Assist mają wszystko co potrzeba, aby rozświetlić ten pasek, poza diodą Dotyczy to również A4 B9. Widać to na zdjęciu poniżej, w "tubkę" na końcu której powinien być moduł led, jest wstawiona zaślepka( zaznaczone na czerwono): Zatem zaślepka wyleciała i wpadł ori moduł led, który wpiąłem w piny od reszty światła ambiente: Wszystko działa jak należy i współpracuje z Audi Exit Warning, czyli białe światło gaśnie po aktywacji systemu, widać to na filmiku poniżej: 20211119_212330_1.mp4 1
liquid8p Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 W 8t podłokietnik drzwi podobnie przykręcony, multum śrub. Przyjemne mody, lubię takie 1
dazwid Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 3 godziny temu, liquid8p napisał: W 8t podłokietnik drzwi podobnie przykręcony, multum śrub. Przyjemne mody, lubię takie Dzięki kolego Co tam z Lexem się dzieje ?
liquid8p Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Godzinę temu, dazwid napisał: Dzięki kolego Co tam z Lexem się dzieje ? Lex stoi w garażu, zmieniłem tylko ostatnio na koła zimowe i wpadły wentylki z logo "L" na koła. W przyszłym roku planuje większe mody
dazwid Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Opublikowano 24 Listopada 2021 3 minuty temu, liquid8p napisał: Lex stoi w garażu, zmieniłem tylko ostatnio na koła zimowe i wpadły wentylki z logo "L" na koła. W przyszłym roku planuje większe mody Będę śledził temat 1
dazwid Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2021 Postanowiłem w końcu zadbać trochę o poczciwą B-ósemkę, bo ostatnimi czasy stoi zapomniana. Wpadł nowy komplet opon, a jako, że samochód służy już tylko do dojazdów do pracy nie chciałem wydawać dużych pieniędzy na markę "premium". Dlatego wybór padł na Dębica UHP2, moim zdaniem jeżeli chodzi o opinie to jedne z lepszych opon jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości. Za małe pieniądze dostajemy naprawdę fajny produkt. I mam polski akcent na samochodzie No i jeżeli ktoś by się pytał czemu kupuję letnie opony na zimę, to w UK nikt nie zmienia opon na zimowe, bo tutaj nie ma śniegu i bardzo rzadko są mrozy, więc jeździ się cały rok na letnich
marcin_o23 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 jeśli zima bez śniegu to świetny wybór 1
Ivanek Opublikowano 15 Grudnia 2021 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Te 245/40R18 na jaką szerokość felgi zakładasz? Masz fotkę jak to siedzi? Czy opona jest narówno czy balonik?
dazwid Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) 15 godzin temu, Ivanek napisał: Te 245/40R18 na jaką szerokość felgi zakładasz? Masz fotkę jak to siedzi? Czy opona jest narówno czy balonik? Szerokość felgi 8J. Ten rozmiar opony fabrycznie był montowany na 18 cali w B8. Raczej delikatny balonik plus ten model opony ma mocną ochronę rantu. Foto: Edytowane 15 Grudnia 2021 przez dazwid
Ivanek Opublikowano 15 Grudnia 2021 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Dzięki, polowałem na używane 245/40 właśnie ale nie znalazły się cztery takowe, padło na 225/40 no i jest naciąg przez co porysowałem sobie już felgi. Następnym razem do mojej B6 lądują 245 1
dazwid Opublikowano 28 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2021 Wczoraj udało mi się ogarnąć kolejny mały problem który nękał mój samochód. Mianowicie, z dwóch czujników parkowania umieszczonych w atrapie chłodnicy zaczął odchodzić lakier: Zeszlifowałem resztki papierem ściernym, i na to podkład+ kolor L1RR Efekt końcowy: Myślę, że kolorystycznie się to dobrze zgrało z resztą grilla i co najważniejsze już mnie nie drażni 1 1
dazwid Opublikowano 10 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2022 Dotarły do mnie w zeszłym tygodniu chromowane obudowy lusterek w stylu S5 z aliexpress: I tak się zastanawiam, zakładać, czy jednak zostawić białe tak jak jest Sama jakość jak najbardziej w porządku. Akurat mam okazję porównać z oryginałem, bo mam w domu ori obudowę do jednego lusterka tylko nie ma miejsca na leda od asystenta martwego pola. Więc jeżeli chodzi o jakość, praktycznie nie ma możliwości ich rozróżnić w dotyku czy kolorze. Wydają się być wokonane z identycznego materiału. Po prawej ori, po lewej zamiennik z aliexpress:
liquid8p Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Te zamienniki z ali mają nawet logo audi i czasami numer części. Do mnie niedawno przyszedł emblemat Lexusa w grill z ali i niczym się nie różni od oryginału. Numer części jest nabity i dumnie podpisane made in japan Ja bym założył te satyny, zawsze możesz wrócić do poprzedniej wersji. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez liquid8p
dazwid Opublikowano 15 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2022 W dniu 10.01.2022 o 19:51, liquid8p napisał: Ja bym założył te satyny, zawsze możesz wrócić do poprzedniej wersji. Przymmierzałem i jakoś nie mogłem się przekonać, więc póki co został oryginał Natomiast kurier wczoraj dostarczył graty do elektrycznego składania lusterek: Więc od razu zabrałem się za przeszczep: Kodowanie i efekt końcowy: 20220115_124029.mp4 1
liquid8p Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 (edytowane) Przyjemny gadżet, u mnie w "L" lusterka jak są ustawione na "auto" rozkładają i składają się przy otwieraniu i zamykaniu auta. W audi z tego co pamiętam rozkładają się przy starcie silnika, co uważam jest lepszym rozwiązaniem. U mnie po prostu bez sensu się rozkładają, przy każdym otwieraniu auta. Jedynym rozwiązaniem jest wyłaczenie funkcji "auto" i klikanie manualne Mod oczywiście na plus Edytowane 16 Stycznia 2022 przez liquid8p 2
dazwid Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2022 4 godziny temu, liquid8p napisał: Przyjemny gadżet, u mnie w "L" lusterka jak są ustawione na "auto" rozkładają i składają się przy otwieraniu i zamykaniu auta. W audi z tego co pamiętam rozkładają się przy starcie silnika, co uważam jest lepszym rozwiązaniem. U mnie po prostu bez sensu się rozkładają, przy każdym otwieraniu auta. Jedynym rozwiązaniem jest wyłaczenie funkcji "auto" i klikanie manualne Mod oczywiście na plus Dzięki kolego Tak, w Audi rozkładają się dopiero po uruchomieniu silnika. Dla mnie również jest to lepszym rozwiązaniem, bo czasem jak idę do samochodu po jakąś rzecz którą zapomniałem to bez sensu jest, aby lusterka się rozkładały. Znajomy natomiast ma nowego Seata i jemu rozkładają się lusterka po otwarciu auta. Niby Audi i Seat grupa VAG, a jednak inne rozwiązanie. Możliwe, że to kwestia kodowania 1
Muskel1 Opublikowano 16 Stycznia 2022 Opublikowano 16 Stycznia 2022 14 minut temu, dazwid napisał: Dzięki kolego Tak, w Audi rozkładają się dopiero po uruchomieniu silnika. Nie do końca, uruchomienie zapłonu rozkłada lusterka 1
dazwid Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2022 Godzinę temu, Muskel1 napisał: Nie do końca, uruchomienie zapłonu rozkłada lusterka Masz rację, doprecyzując, to uruchomienie zapłonu rozkłada lusterka Jednak rzadko mi się zdarza włączanie tylko zapłonu bez startu silnika. Jedynie jak robię jakieś kodowania lub zmieniam ustawienia auta w MMI
Rekomendowane odpowiedzi