Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biały Allroad - powrót do marki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 4.02.2022 o 03:31, Wandej napisał:

Niestety nie ma już softów bez diesel gate dostępnych dla tunerów. O dziwo Allroad miał soft bez diesel gate. Wgrał mi soft najbardziej aktualny z DG ale to zupełnie inne auto. Będe śledził wypalanie DPF. Ogólnie wychodziło średnio 8,5l trasa/miasto a teraz przy mocno dynamicznej jeździe 7,5l a daje radę zejść poniżej 7l jak spokojnie jadę:whistling:

Nie ma map bez DG ale tylko dla CGLC, czy ogólnie dla 2.0tdi? sam rozważam coraz bardziej program, ze zmianą t, lecz właśnie ciekawy jestem jak to z tą mapą, bo ja właśnie mam tą bez DG. 

Opublikowano
  • Autor
22 minuty temu, reikeb napisał:

Bardzo przyzwoity przyrost :D

To jest magia w tdi, po mapie dobrze zrobionej zwykle jest mniejsze spalanie a osiągi lepsze :)

Dziekuwa. Wpadnie jeszcze z czasem fmic i dpf do czyszczenia i powinno wtedy lepiej jechac. Teraz heble i jakaś rolka na lato w 20’?

Opublikowano
7 minut temu, Wandej napisał:

Dziekuwa. Wpadnie jeszcze z czasem fmic i dpf do czyszczenia i powinno wtedy lepiej jechac. Teraz heble i jakaś rolka na lato w 20’?

Po takich zabiegach to już będzie w okolicach 200+/- na bank :D 

Plany widzę zacne ! Powodzonka !

Opublikowano
9 minut temu, Wandej napisał:

Pranie DPFa nie jest konieczne, zrobisz porządną trasę i sam się oczyści, zresztą wyciągnięcie tej skorupy nie jest łatwe.

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, KonradA4troop napisał:

Nie ma map bez DG ale tylko dla CGLC, czy ogólnie dla 2.0tdi? sam rozważam coraz bardziej program, ze zmianą t, lecz właśnie ciekawy jestem jak to z tą mapą, bo ja właśnie mam tą bez DG. 

Tego nie wiem. Musiałbyś tunerów podpytać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Chyba to będzie odpowiednie połączenie?

EDF0CBA9-C919-4E34-8A84-536B9982EBAC.jpeg

Opublikowano

Megabanan , dobrze bedzie zwalniać  . :thumbup1:

Opublikowano

Tył bedzie podnosci do gory :decayed: 

Opublikowano
  • Autor

Zgodnie z radami Deva ogarnalem wymianę oleju w S-tronicu. A wiec dwa filtry wewnętrzny i zewnętrzny , magnesy , do tego olej do mechatroniki i sprzegiel ori + wymiana oleju w kołach zębatych i dyfrze. Tutaj wpadł Ravenol MTF-2. Skrzynia zmienia tak gładko biegi ze czasem jest to nie wyczuwalne? na foto kit do wymiany Meyle. 

5555DE41-1C3A-407D-BF8A-83368CAAF76E.jpeg

Opublikowano

I tak powinien wyglądać serwis skrzyni ?Ile w dyfer weszło litrów ? 

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Norbas napisał:

Nie wiem?

Opublikowano
1 godzinę temu, Norbas napisał:

Litr 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Małe spyfoto na brudnej feldze?

Set jak zwykle ogarnął najlepszy w tej materii @corradoowner a zaciski standardowo od @siemian??

Tarcza „tylko” 356mm bo akurat takie mi się kurzyły na półce a i felgi 18’ na ten sezon na pewno zostają. 

67F3F61C-CE53-4969-AE24-BDEA7A897C65.jpeg

Opublikowano
7 godzin temu, Wandej napisał:

Set jak zwykle ogarnął najlepszy w tej materii @corradoowner a zaciski standardowo od @siemian??

Tarcza „tylko” 356mm bo akurat takie mi się kurzyły na półce a i felgi 18’ na ten sezon na pewno zostają. 

@Wandej to jest to czego potrzebuję do swojej :whistling:

Piękny Allroad - chętnie bym zobaczył takiego na glebie :decayed:

Opublikowano
10 godzin temu, Wandej napisał:

Kolor zaciskow przepięknie komponuje się z obrzydliwymi drewnianymi dekorami :polew: No cóż są ludzie którzy maja dobry smak i gust i tacy którzy go nie maja. Już tak ten świat zbudowany :decayed: Calt czas się zastanawiałem dlaczego dajesz takie małe zaciski dopóki mi nie wytłumaczyłeś ze żona Ci powiedziała ze wszystko masz małe to po co Ci duże zaciski :grin:

Opublikowano
10 godzin temu, Wandej napisał:

ta felga dużo nie traci jak jest brudna :thumbup1: albo inaczej… może dużo nie zyskuje jak jest czysta :polew:

Opublikowano
  • Autor
59 minut temu, siemian napisał:

Kolor zaciskow przepięknie komponuje się z obrzydliwymi drewnianymi dekorami :polew: No cóż są ludzie którzy maja dobry smak i gust i tacy którzy go nie maja. Już tak ten świat zbudowany :decayed: Calt czas się zastanawiałem dlaczego dajesz takie małe zaciski dopóki mi nie wytłumaczyłeś ze żona Ci powiedziała ze wszystko masz małe to po co Ci duże zaciski :grin:

W zasadzie spodziewałem się odpowiedzi w tym tonie:decayed:

Opublikowano
35 minut temu, Wandej napisał:

W zasadzie spodziewałem się odpowiedzi w tym tonie:decayed:

Wiesz, dzwoniłeś i prosiłeś żebym coś napisał bo mały ruch w temacie to pomyślałem ze jak będzie coś kontrowersyjnego to może się ruszy :decayed:

Opublikowano
16 godzin temu, Wandej napisał:

Na 18” nie wygląda na byka ten zacisk ? zacisk zabezpieczony czymś ? 

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Norbas napisał:

Na 18” nie wygląda na byka ten zacisk ? zacisk zabezpieczony czymś ? 

No nie wyglada fakt. Chociaż tez większy z tarcza 375mm jest tylko 2cm dłuższy. Ta felga paskudna allroadowa psuje efekt. Nie zabezpieczyłem. Czego użyć? Planuje w weekend i tak znac koła i wyczyścić zaciski na błysk.