Andrzejx Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2021 Pin w kostkę do pająka wpięty,kabelek pociągnąłem, ale nie wiem czym go zakończyć żeby wpiąć w panel bezpieczników,.
Muskel1 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Opublikowano 4 Grudnia 2021 To powinno do zwykłego bezpiecznika pasować 000979135 Do bezpiecznika mini powinno to pasować 000979133 1
Muskel1 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Stecker - Sicherungskasten, Relaisträger, Schalter WWW.PASSATPLUS.DE 1
Andrzejx Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2021 Poskładałem auto /bez podpięcia grzanej kierownicy, czekam na piny/ wymieniłem pająka pod kierownicą/używka/ i mam dużo błędów. Trzeba zrobić adaptacje? Pająk ma ochronę komponentu?
Muskel1 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Pająk nie ma ochrony. Błędy masz pewnie bo porozpinane wiązki miałeś. Skasuj błędy i zobacz które powrócą. Będziesz musiał przyuczyć czujnik kąta skrętu. W tym celu kròtka jazda próbna z prędkością 10-15 km/h na wprost po czym skręt kierownicy i jazda w lewo, następnie na wprost, następnie w prawo i znowu na wprost. Kolejność skręcania jest obojętna. Po tej jeździe próbnej czujnik kąta powinien się sam przyuczyć i kontrolki na desce zgasnąć. Nie trzeba nic kodować bo w sterowniku 16 ( w pająku) nie ma kodowania. Jedyne co, to w MMI (5F) sprawdź w adaptacji jaką masz wartość w Car_Function_Adaptions_Gen2: menu_display-MFL_jocker_over_threshold_high oraz w adaptacji menu_display_jocker Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Muskel1
Andrzejx Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2021 (edytowane) Jutro kolego, dzisiaj starczy pracy. Czujniki parkowania świrują, nie ma wizualizacji. Ale to jutro będę działał. Dodam że akumulator był odłączony. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Andrzejx
Muskel1 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Ok. Większość powinna dać się wykasować.
Andrzejx Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2021 Moje błędy i nie mogę ich wykasować,powracają. Jazda próbna była, czujniki parkowania i wizualizacja nie reaguje
Muskel1 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zrób pełny autoscan, skopiuj i wklej go tutaj.
Andrzejx Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Scan-20211205-1328.txt Scan-20211205-1341.txt Ten mniejszy na odpalonym silniku wywala błąd i nie chce zrobić scanu, na wyłączonym silniku poszło. Żaden przycisk na kierownicy nie reaguje. Edytowane 5 Grudnia 2021 przez Andrzejx
Muskel1 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Oj ta wersja vcds jest nieodpowiednia do tej platformy. Wszystko podpiąłeś jak należy? Może zmieni się coś po podaniu napięcia (brakującego bezpiecznika)
Muskel1 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Podepnij zasilanie, które brakuje (jak przyjdzie i zamontujesz) i dopiero sprawdź. Być może pająk musi mieć wszystkie zasilania aktywne.
Andrzejx Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2021 (edytowane) Zejdę i zrobię jeszcze raz scan najnowszą wersją. pierwszy bez uruchomionego silnika, drugi z, jeżeli to ma jakieś znaczenie. Scan 20211205.txt Scan 20211205.txt Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Andrzejx
Andrzejx Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zastanawia mnie jedno, kabelek nie do końca podłączony, spięty w kostkę, to w sumie jak by go nie było, a tyle zachodu. Chyba że sterownik odczytuje podpięcie kabla i dla tego wywala błędy?
Muskel1 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Opublikowano 5 Grudnia 2021 Brakuje jednego źródła zasilania, być może jest ono konieczne do prawidłowego działania. Jak masz jakiś luźny bezpiecznik, to możesz na próbę prowizorycznie do nóżek bezpiecznika dołożyć do jednej końcówkę przewodu idącego do pająka (ten co dołożyłeś), a do drugiej nóżki bezpiecznika podać napięcie 12V z puszki. Tym sposobem podłączając tak jak powinno to być. 1
Andrzejx Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2021 Piny zamówione, czekam do wtorku i działam dalej
Andrzejx Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2021 W dniu 5.12.2021 o 14:11, Muskel1 napisał: Podepnij zasilanie, które brakuje (jak przyjdzie i zamontujesz) i dopiero sprawdź. Być może pająk musi mieć wszystkie zasilania aktywne. Wszystko podpiąłem jak należy, te same błędy co ostatnio, żadne przyciski na kierownicy nie reagują, manetki zmiany biegów też,kierunki, wycieraczki działają.Może pająk jest walnięty? Jak to sprawdzić, czy serwis. Chyba trzeba wrócić do poprzedniego pająka. Nowy scan.Scan.txt
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Hmmm.... trudno powiedzieć w czym problem leży. Wygląda jakby kompletnie komunikacji brakowało. 1
Rekomendowane odpowiedzi