Paolo123 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Witam dzisiaj niestety ale padł mi akumulator na zaciągniętym hamulcu ręcznym chciałem auto ustawić w dobrej pozycji do podpięcia kabli , po kilku próbach zdjęcia ręcznego wyskoczyła awaria ,,parking brake malfunction ,, po podpieciu kabli samochód odpalił ale ręczny niestety nie chcę ruszyć, słychać że coś się dzieje ale nic więcej bardzo proszę o rady i z góry dziękuję
Muskel1 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) Co znaczy próbach zdjęcia ręcznego? Odkręcałeś zaciski czy jak? Podepnij vcds, wejdź w sterownik hamulca ręcznego i w nastawach podstawowych masz funkcję otwarcia i zamknięcia hamulca. Edytowane 8 Grudnia 2021 przez Muskel1
Paolo123 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Muskel1 napisał: Co znaczy próbach zdjęcia ręcznego? Odkręcałeś zaciski czy jak? Podepnij vcds, wejdź w sterownik hamulca ręcznego i w nastawach podstawowych masz funkcję otwarcia i zamknięcia hamulca. Zwykłe próby zdjęcia z przycisku
Muskel1 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Czyli próba zwolnienia hamulca przyciskiem po naładowaniu aku?
Paolo123 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 2 minuty temu, Muskel1 napisał: Czyli próba zwolnienia hamulca przyciskiem po naładowaniu aku? Jeszcze przed naładowaniem próba zdjęcia przyciskiem , nie domyśliłem się że to nic nie da a może tylko pogorszyć sytuację , no i oczywiście tak jak pisałem po na ładowaniu akumulatora to samo
Muskel1 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Musisz wejść w nastawy podstawowe i tam jest funkcja testu zacisków. Po kliknięciu na nią zaciski 3 x otwierają i 3 x zamykają się.
Rekomendowane odpowiedzi