lukas_ss Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Chlopaki wiem ze musze korzystac z szukajki ale nie moge znalezc jak to konkretnie u mnie w aucie zrobic wszedzie napisane jest jak zrobic to w dieslach i chcem zapytac jak to zrobic konkretnie w mojej benzynie 1,8T AVJ bo mam wrazenie ze traci troche moc czasami i chcem sprawdzic przepływomierz Vagiem i nie wiem jak co i gdzie zrobic i kliknac prosze pomozcie
wustyle Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 podpinasz vaga i robisz diagnostyke (no to chyba wiesz jak sie robi) jesli wyskoczy Ci blad "mass air flow" + oznaczenie numeryczne bledu, to bedziesz wiedzial na 100%, ze cos jest nie tak z przeplywomierzem
domjenick Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 01 silnik.08 bloki pomiarowe i kanal 003,pole drugie pokazuje teoretyczna mase pobranego powietrza (mg/cykl)trzecie pole pokazuje rzeczywista mase pobranego powietrza-nie powinny od siebie odbiegac ,jesli jest wyrazna roznica,problemu szukaj w filtrze powietrza,moze zatkany lub nieodpowiedni i nie przepuszcza powietrza(chociaz,jak nowy-watpie,zeby to byla przyczyna) lub przytkany katalizator,lub cos z wydechem jesli zrobisz loga(wszystko ,co i jak zrobic,jest opisane)maksymalna dawka powietrza przy obrotach ok 4 tys. powinno byc mniejwiecej 120-130 mg/cykl,lub troche wiecej ale co konkretnie sie dzieje z autem?
Rekomendowane odpowiedzi