Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Modyfikacja Homelink USA na EU w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki Muskel. 

A podpowiesz coś odnośnie 4N0 907 410 C USHL5 GX1 a mianowicie jak sprawdzić obsługiwane częstotliwości?

Opublikowano

Na naklejce sterownika jest napisane.

Opublikowano

Nie mam zdemontowanego  zderzaka, dane odczytałem VCDS ;/ nie ma innej możliwości żeby to sprawdzić niż naklejka na module?

Opublikowano
14 minut temu, tomikub napisał(a):

Nie mam zdemontowanego  zderzaka, dane odczytałem VCDS ;/ nie ma innej możliwości żeby to sprawdzić niż naklejka na module?

Jest częstotliwość 315MHz w autach z rynku US, nie ma innej możliwości

Opublikowano

Wygląda że u mnie po zmianie kodowania na: 210000USHL5     GX1  H12 0300 (samochód z USA/Kanady) udaje się dodać pilot 433 MHz, po użyciu pilota później przez MHI3 samochód nadaje na tej częstotliwości - sprawdzałem przez Spectrum Analyzer w Flipper zero. Brama akurat się nie otwiera, ponieważ jest zabezpieczenie przed klonowaniem pilota (próbowałem też sklonować w flipper zero), a niestety nie mam możliwości dodać do niej nowego pilota. Na razie nie miałem możliwości sprawdzić na innej. Ale wygląda to obiecująco.

Edytowane przez reset0

Opublikowano

Cześć, po przeczytaniu kilku istotnych wiadomości zabrałem się za sterownik home link

Posiadam Audi Q5 FY 80A ze USA

sterownik jak poniżej,

1.jpg.3b3cc97c936acc1e7d3b8c1e7207cdf4.jpg

po zmianie kodowania na 2100000  zostało zatwierdzone i wszystkie częstotliwości działają.

2.jpg.34c97da735ea4337d011ea770cb334a2.jpg

Jeden napęd mam z faaq 740 działa na częstotliwości 868,35 MHz natomiast bramę garażową mam na 433,92 MHz i również udało się połączyć.

dziękuje za wszystkie przydatne informacje . 

Ps. Nie trzeba 2 osób jak również otwierania drzwi pasażera. Jak wcześniej przez długi czas nie chciało sie połączyć tak teraz wystarczy wcisnąć przycisk pilota na 2 sekundy i od razu zapisuję. 

Edytowane przez lukgem

Opublikowano

Jak to u was jest w mib3 też macie taki krótki zasięg( jak stanę tyłem do bramy to sie otworzy ale przodem już  nie. Do garażu łapie z przodu.

Opublikowano

Jutro sprawdze ale napewno z 10 metrów otwiera bramę. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem czy było jak nie to może komuś się przyda 

Edytowane przez Krzy0

Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 17:03, lukgem napisał(a):

Cześć, po przeczytaniu kilku istotnych wiadomości zabrałem się za sterownik home link

Posiadam Audi Q5 FY 80A ze USA

sterownik jak poniżej,

1.jpg.3b3cc97c936acc1e7d3b8c1e7207cdf4.jpg

po zmianie kodowania na 2100000  zostało zatwierdzone i wszystkie częstotliwości działają.

2.jpg.34c97da735ea4337d011ea770cb334a2.jpg

Jeden napęd mam z faaq 740 działa na częstotliwości 868,35 MHz natomiast bramę garażową mam na 433,92 MHz i również udało się połączyć.

dziękuje za wszystkie przydatne informacje . 

Ps. Nie trzeba 2 osób jak również otwierania drzwi pasażera. Jak wcześniej przez długi czas nie chciało sie połączyć tak teraz wystarczy wcisnąć przycisk pilota na 2 sekundy i od razu zapisuję. 

Podpowiedziałbyś przy pomocy jakiego programu zmieniłeś kodowanie z 350000 na 210000 i jak to dokładnie zrobić? VCDSem da się to zrobić czy potrzeba innego programu?

Opublikowano
55 minut temu, srad929 napisał(a):

VCDSem da się to zrobić czy potrzeba innego programu?

Da się.

55 minut temu, srad929 napisał(a):

i jak to dokładnie zrobić?

Normalnie, wklejasz nowe kodowanie albo zmieniasz wartość HEX w bajcie 0 na 21.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.12.2025 o 17:03, lukgem napisał(a):

Wszystko działało dobrze, można było zakodować wszystkie częstotliwości pilotów tylko po zakodowaniu wszystkich 3 przycisków nie było możliwości późniejszej zmiany jednego z nich. Trzeba było usunąć całą pamięć i ponownie programować kolejne przyciski,

Zmieniłem kodowanie na 310000, zostało przyjęte oraz wróciła pełna funkcjonalność. Można w każdej chwili zakodować pojedynczy przycisk nie usuwając innych,

Opublikowano
11 minut temu, lukgem napisał(a):

Zmieniłem kodowanie na 310000

Bo takie powinno być, podałem to już kilka razy nawet na poprzedniej stronie...

Opublikowano
11 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Bo takie powinno być,

Zgadza się, to jest jedyne prawidłowe kodowanie , nie ma co kombinować z innymi, Dziękuje Muskel1.

Edytowane przez lukgem

Opublikowano
15 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Bo takie powinno być, podałem to już kilka razy nawet na poprzedniej stronie...

Może to kwestia modułu(wersji softu - ja mam ..C)/samochodu, ja nie mam fizycznych przycisków w swojej A5 z 2020 i oryginalnie miałem 250000.
Znajomy ma S5 2024 z USA i też miał 250000.
U nas po zmianie na 310000 opcja bramy w MIB3 robi się szara.

Edytowane przez reset0