CenturionM Opublikowano 30 Grudnia 2021 Opublikowano 30 Grudnia 2021 witam dziś stała się dziwna rzecz, MMI 3G HIGH przestało się uruchamiać - czarny ekran i brak podświetlenia guzików koło manetki zmiany biegów, miesiąc temu miałem podobny objaw z tym że po jakimś czasie odblokował się samoistnie na kwestię resetu słychać dysk HDD reaguje nic nie było wgrywane VCDS pokazuje takie diagnozy: jakieś pomysły?
Tom A4 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Opublikowano 30 Grudnia 2021 Miałem kiedyś taki przypadek posypał się wtedy soft. W diagnostyce też nie było 5F.
CenturionM Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Tom A4 napisał: Miałem kiedyś taki przypadek posypał się wtedy soft. W diagnostyce też nie było 5F. jak tutaj wszystko leży.... nie tylko 5F a może awaria dysku HDD? skąd wziąć wsad na HDD? jest to auto pochodzenia USA, model radia: 8T1 035 664 A Harman/Becker Edytowane 31 Grudnia 2021 przez CenturionM
wrclaguna Opublikowano 31 Grudnia 2021 Opublikowano 31 Grudnia 2021 zrob petle swiatła na 56 albo 47 wykluczysz co nie halo jest
Tom A4 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Nie ma wsadu do HDD tam jest tylko muzyka i mapy. Leży tylko to co wzbudza 5f. Swiatłowody do sprawdzenia i połączenia elektryczne ,zwłaszcza przy mmi.
CenturionM Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2021 30 minut temu, wrclaguna napisał: zrob petle swiatła na 56 albo 47 wykluczysz co nie halo jest dziś nie dostanę 4E0973802 - zamówiłem z allegro... 27 minut temu, Tom A4 napisał: Nie ma wsadu do HDD tam jest tylko muzyka i mapy. Leży tylko to co wzbudza 5f. Swiatłowody do sprawdzenia i połączenia elektryczne ,zwłaszcza przy mmi. czyli kwestie elektryczne - a ja już zrobiłem backup całego dysku HDD i teraz sprawdziłem go pod względem bad sector - czyściutki tak przy okazji potestuję wsad HDD bo jest tam kilka partycji - wpadłem na pomysł zrobić test przy dysku SSD i karcie CF + przejściówka ;-)
Tom A4 Opublikowano 31 Grudnia 2021 Opublikowano 31 Grudnia 2021 dysk nie ma wpływu na uruchamianie navi szkoda twojego czasu.
CenturionM Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2021 8 minut temu, Tom A4 napisał: dysk nie ma wpływu na uruchamianie navi szkoda twojego czasu. wiem wiem.... zrobię to po prostu z czystej ciekawości i zabezpieczenia w razie awarii ;-)
CenturionM Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2021 (edytowane) Udało się otworzyć..... Posprawdzalem wszystkie bezpieczniki.... Odłączyłem wszystkie połączenia dotyczące radia, wzmacniacza, i całej tylniej jednostki..... MMi odżyło i w dodatku nagłośnienie b&o gra o wiele lepiej.... (Pewnie coś się zrestartowało) zas co do braku reakcji MMi wina pewnie leży w zmianie temperatury, z -14 zrobiło się na drugi dzień +4.... Ale klapa bagażnika dalej martwa.... Jak przestanie padać posprawdzam łączenia wtyczek. Zauważyłem że nawigacja w MMi nie działa, nie wykrywa nawet bazy danych nawigacji.... Jak wyczyścić aktywator nawigacji? Edytowane 31 Grudnia 2021 przez CenturionM
gregor_gg Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Witam. Dopiszę się do starego tematu bo mam bardzo podobny problem. Nie załącza mi się ekran, nie gra radio i nie podświetlają się przyciski wokół gałki biegów. Auto zgasiłem po przejechaniu 40km i po godzinie jak odpaliłem już się nie włączyło. Sprawdziłem magistrale optyczną, założyłem pętlę optyczną na 56. Jednak wyświetlacz nie wstał. Przejrzałem połączenia kablowe. Jednak nic nie znalazłem. Jedynie co zauważyłem to że wiatraczek na radiu się nie kręci. Zasilanie do radia dochodzi. Może podpowiecie co i jak jeszcze mogę sprawdzić? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi