Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] Czy wnętrze mojego auta to S-line ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cuber, lukaszr ma czarna podsufite... a nie ma s-line'a :cool1: Ciekawe, czy tak wyjechal z fabryki

wiem własnie ze tak ma, ale chyba była możliwosc domówienia sobie czarnego sufitu jeśli ktoś chciał :cool1:

Opublikowano

Kotoś napisał, że Madas ma takie same fotele które nie są takie same, ja widzę normalne, pół-kubły i kubły + jeszcze napis S-line ale może ze zmęczenia nie dowidzę :) OT chcę mieć kubły :) a nie sofę z kiepską tapicerką :)

Opublikowano

Ktoś napisał, że Madas ma takie same fotele które nie są takie same, ja widzę normalne, pół-kubły i kubły + jeszcze napis S-line ale może ze zmęczenia nie dowidzę :) OT chcę mieć kubły :) a nie sofę z kiepską tapicerką :)

hmmm ale które sa to te pół-kubły ? Jak dla mnie są dwa rodzaje , stołek ( bez obrazy dla posiadaczy takowych ) oraz kubły , oczywiscie nie licze foteli Recaro :gwizdanie:

Opublikowano

Cuber no właśnie ja mam ryczkę(czki), pół-kubły to s-line i Sport a kubeł to tylko Recaro :)

Opublikowano

a kubeł to tylko Recaro :)

no dobra niech Ci będzie :tongue4:

Opublikowano

ogolnie w b7 wg mnie sa 4 rodzaje foteli

stolkowate ( takie jak na wersje usa )

takie jak tutaj ( czyli pol kubelki )

pol kubelki recaro ( takie jak ma malik w s4 )

oraz takie jak sa w rs4 ( kubelki )

Opublikowano

Wracając do wątku Richi_TDI :naughty: Na pewno gdyby to był S-line wiedziałbyś bo z pewnością byłby oznakowany na zewnątrz i wewnątrz emblematami. Ten wózek który posiadasz może być werjsją sport. Sam mam chyba klona twojejgo Avanta (albo ty mojego) bo pomijajac takie same fotele mam ten sam kolor lakieru:>

Opublikowano

Robi się OT ale chciałbym pociągnąć temat gwoli wyjaśnienia kilku rzeczy :)

Dziś wpadł mi w ręce katalog detali B6 z rocznika 2002. Wychodzi na to że dopiero w '02 pojawiły się pierwsze S-Line (w katalogu '01 jeszcze ich nie było) - zestaw był wtedy bardzo ubogi (podejrzewam że zmieniał się na + z każdym kolejnym rocznikiem, głowy nie daję ale jak dorwę katalogi z kolejnych lat będziemy wiedzieć więcej...). Co ciekawsze - fotele nie miały opcji pełnej skóry ani loga S-Line. Loga brakowało też na kierownicy... W tym roczniku brak też listw progowych... a przede wszystkim ZDERZAKÓW! S-Line był sprzedawany jako ogórek bez pomalowanych dokładek... czyli jednak fabryka wypuszczała "coś takiego" w pierwszych modelach :tongue4:

newd.jpg

Elementy wyposażenia A4 S-Line 2002:

Wyposażenie zewnętrzne

- Sportowe zawieszenie S-Line firmy quattro GmbH

- Odlewane obręcze ze stopów metali lekkich z dziewięcioma szprychami, rozmiar 7,5 J x 17, opony 235/45 R 17

- Napis S-Line na listwach ochronnych z tyłu (z prawej i lewej strony)

- Lakiery we wszystkich kolorach seryjnych, jako dodatkowe opcje kolory specjlane perłowe: czerwony Misano i srebrny Avus

misano.jpg..avus.jpg

Wyposażenie wnętrza:

- Sportowe siedzienia z bokami pokrytymi czarną skórą i środkową częścią tkaniny Speed w kolorze czarnym

- Wstawki w tapicerce drzwi z tkaniny Speed w kolorze czarnym

- Podparcie odcinka lędźwiowego kręgosłupa, regulowane elektrycznie dla obu przednich foteli

- Podsufitka i elementy przy suficie w kolorze czarnym

- Elementy dekoracyjne z matowego aluminium

- Sportowa trójramienna kierownica, pokryta czarną, perforowaną skórą

- Gałka drążka zmiany biegów pokryta czarną, perforowaną skórą (opcja: dla manualnej skrzyni biegów gałka aluminiowa)

- Osłona drążka zmiany biegów z czarnej skóry (dla manualnej skrzyni biegów)

- Uchwyt hamulca ręcznego pokryty czarną skórą

- System informacji kierowcy FIS

- Pakiet oświetleniowy

Ahh i jeszcze odnośnie ciemnej tapicerki - w tym samym katalogu w rodziale AUDI EXCLUSIVE znalazłem coś takiego:

trim.jpg

Opublikowano

Popatrzcie:

nosline.th.jpg

a to

slinea.th.jpg

Czy to tylko takie złudzenie od cienia czy ten daszek/lotka w S-line (druga fotka) nie jest trochę inny?

Opublikowano

To nie złudzenie :D Na zdjęciu nr 1 masz lotkę standardową a na zdj nr 2 od S-Line/S4 (nr 8E9 927 933C).

Opublikowano

To nie złudzenie :D Na zdjęciu nr 1 masz lotkę standardową a na zdj nr 2 od S-Line/S4 (nr 8E9 927 933C).

gdzie Ty widzisz na pierwszym zdjęciu jaką kolwiek lotke :cool1:

Opublikowano

Cuber ale się czepiasz :tongue4: W etce ten element widnieje pod nazwą "spojler klapy bagażnika" dla mnie spojler to lotka... :decayed:

Opublikowano

Nie czepiam sie tylko ja tam nawet spojlera na tylniej klapie nie widze :gwizdanie:

Na 1 fotce widze stanadrową klape :gwizdanie:

Opublikowano

Czyli znów muszę przyznać Ci rację? :tongue4:

Opublikowano

Czyli znów muszę przyznać Ci rację? :tongue4:

:gwizdanie:

Opublikowano

Ostatnio Cuber mi przyznał "rację" :) :) :)

Opublikowano

/OT

No ja to się chyba nigdy nie doczekam... ale cicho bo zaraz przyzna mi rację :decayed:

EOT/

Opublikowano

Zatem kolejny dodatek do zew. S-line ... i nie łapcie za słówka "spojler klapy bagażnika" zwany lotką występuje zatem jako standard (choć do spojlera mu trochę brakuje) lub S-Line.

Opublikowano

Pakiet sportowy S line

- 9-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich o wymiarach 7,5 J x 17, z oponami 235/45 R 17 na życzenie 9- lub 5-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich o wymiarach 8 J x 18, z oponami 235/40 R 18

- Obniżone o 20 mm zawieszenie sportowe S line z niezwykle dynamicznym układem jezdnym

- Emblemat S line na osłonie chłodnicy oraz na bocznych listwach ochronnych z tyłu po obu stronach pojazdu

- Wersja S line dostępna we wszystkich lakierach podstawowych, dodatkowo w lakierach specjalnych: srebrnym perłowym Avus i czerwonym perłowym Misano

- Emblemat S line w progach drzwiowych

- Tapicerka siedzeń, deska rozdzielcza, podsufitka i wykładzina podłogowa w kolorze czarnym

- Aluminiowe elementy dekoracyjne S line w odcieniu matowym na życzenie: elementy dekoracyjne z drewna szlachetnego Brzoza w odcieniu popielatym lub lakierowane w kolorze czarnym specjalnym

- Przednie fotele sportowe ze specjalnie wyprofilowanymi bokami obszytymi skórą oraz częścią środkową w tkaninie Speed w kolorze czarnym (Logo S line w oparciach przednich foteli) na życzenie: Tapicerka skórzana Valcona w kolorze czarnym lub tapicerka skórzana Volterra w kolorze grafitowo-czarnym

- 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line na życzenie: wielofunkcyjna 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line, dla przekładni manualnej na życzenie: wielofunkcyjna 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line, dla przekładni tiptronic/multitronic®

- Gałka i osłona dźwigni zmiany biegów obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym na życzenie: aluminiowa gałka zmiany biegów (dla przekładni manualnych)

- Dźwignia hamulca ręcznego obszyta skórą w kolorze czarnym

- System informacyjny kierowcy

oznaczenie pakietu masz jeszcze na naklejce gwarancyjnej na drugiej stronie książki serwisowej. Jednak 1 właściciel może sobie dowolnie skonfigurować pakiet wewn. i zewn. Ja osobiście mam powyższy pakiet + czarne wnętrze (podsufitka+boczki) i oznaczenie tego E4J - Wyposażenie samochodu S-LINE :cool1:

Opublikowano

Czyli po E4J można sprawdzić czy mamy fabrycznego S-Line-a... Dzięki Arkadius, cenna informacja. Czy mógłbyś sprawdzić jaki masz kod na czarną podsufitę?