ferdek77 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Jak pochodzę po mrozie z kluczykiem w kieszeni, to później otwieranie zamykanie pilotem nie działa, a jak otwieram kluczykiem to włącza się alarm. W środku nie ma żadnej wymienialnej baterii, czyli ten akumulatorek padł i zostaje wymiana kluczyka?
steve69 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Opublikowano 21 Stycznia 2022 W pilocie masz baterię CR2032. W razie zużycia wymienia się ją.
ferdek77 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2022 Super dzięki Zaglądałem do środka i wyglądało na nierozbieralne i pomyślałem że jest w drugiej części jakiś akku na stałe tym bardziej że jak potrzymałem jakiś czas kluczyk w stacyjce, to zaskakiwał.
steve69 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Jak w dłoni podgrzałeś trochę kluczyk, to zaczynało działać. Bateria na mrozie sporo traci na swojej pojemności.
ferdek77 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2022 To też, ale bez włożenia do stacyjki i "sparowania" samo ogrzanie nic nie dawało. Jeszcze raz dzięki
Muskel1 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Bo za każdym razem, gdy bateria była zimna, straciła swoją pojemność i napięcie do podtrzymania pamięci było za niskie. Jest to równoważne z wyjęciem i ponownym włożeniem baterii.
ferdek77 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2022 Tak też pomyślałem, zmylił mnie wygląd drugiego kluczyka, w którym jest inna bateria z tego co pamiętam, jednak nie mam go w tej chwili przy sobie. Bateria wymieniona, kluczyk zakodowany, wszystko działa jak należy, dzięki
Rekomendowane odpowiedzi