Rooobert Opublikowano 25 Stycznia 2022 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Cześć, proszę Was o pomoc pacjet to Audi a4 b6 1.8t quattro silnik BFB problem z odpalaniem na zimnym dopiero za którymś razem odppali. Dodam że Akumulator jest nowy, wymieniony filtr paliwa, czujnik temperatury i żadnej poprawy. Jak już odpal to chodzi jak złoto, zero błędów, wszystko działa idealnie.. Rece opadają:/
przem8 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Reduktor nie puszcza gazu podciśnieniem?
Rooobert Opublikowano 25 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2022 Gaz zakręcony na butli, a jak byłem u gazownika to wszystko było dobrze
przem8 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Sprawdź ciśnienie paliwa po zapłonie i przy odpalaniu jak ma tak ciężko.
Rooobert Opublikowano 25 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2022 15 minut temu, przem8 napisał: Sprawdź ciśnienie paliwa po zapłonie i przy odpalaniu jak ma tak ciężko. Mechanik twierdzi że ma dobre, sprawdzał przed uruchomieniem i po :/
przem8 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Opublikowano 25 Stycznia 2022 3 minuty temu, Rooobert napisał: Mechanik twierdzi że ma dobre, sprawdzał przed uruchomieniem i po :/ 3 minuty temu, Rooobert napisał: Mechanik twierdzi że ma dobre, sprawdzał przed uruchomieniem i po :/ Konkrety, ile?
3r4 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Opublikowano 26 Stycznia 2022 zazwyczaj zawsze są te same problemy z odpaleniem, a dokładniej może być kilka: prąd, paliwo, czujniki. w Twoim przypadku skoro prąd wykluczyłeś, gaz wykluczyłeś, pompa paliwa i ciśnienie też może być problemem, ale często są problemem czujniki więc poszukaj info jak sprawdzić czujnik temperatury silnika(cieczy) położenia wału i wałka
Smarcin1 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Miałem podobnie, czasem w ogóle nie palił. Rozwiązanie : przekaźniki w poszybiu od str kierowcy, wycieraczki out, maskownice, skrzynka bezpieczników i dwa przekaźniki nie pamiętam numerów.
Patrykbfb Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Wiem że śmieszne ale zatankuj ponad pół zbiornika paliwa i sprawdź wtedy. U mnie poniżej połowy odpala za drugim razem jak ponad połowa to za pierwszym. Coś jest z koszem pompy chyba czekam na wiosnę i rozbieram.
Rekomendowane odpowiedzi