nadybek Opublikowano 6 Lutego 2022 Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) Witam! Szukałem ale cos nie mogę znaleźć odpowiedzi. Regenerowalem pompe z AKE ( pompa 106E). Zawsze sobie robię znak na wałku i kole ale chciałbym ustawic to jak fabryka każe. Czy na obudowie pompy jest podane na ile setek ustawić kolo pompy jak w Bmw i oplu? Wiem ze i tak na koncu dojdzie regulacja na vagu ale czy na korpusie jest wartosc podana? Jedyne co na korpusie pasuje to chyba 1110 wiec -1,11mm co jest wartością dość wysoką. Edit: Sam sobie odpowiem. Na pompach z grupy VAG nie wybija się wartości ustawienia pompy. Pompiarze muszą założyć koło na stole probierczym, chociaż sam wałek pompy posiada ścięcie na którym sie ustawia poczatek tłoczenia. Ustawie na ślad po wycięciu na klin. Edytowane 7 Lutego 2022 przez nadybek
nadybek Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Opublikowano 14 Lutego 2022 Jeszcze jedno pytanie. Wie ktos jakie ma byc cisnienie idace na tlokorozdzielacz? U kolegow ze wschodu znalazlem cos takiego: Prawda to?
Rekomendowane odpowiedzi