Matejus_93 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Witam, mam problem z paskiem PK. Samochód to Audi A4 B5 AHU 90KM 99r. Wymieniłem napinacz paska na nowy INA, oraz pasek. Po miesiącu zaczął piszczeć pasek, więc wymieniłem na nowy gates, wcześniej był INA. I teraz znowu zaczął piszczeć. Najgorzej piszczy z rana po odpaleniu i podczas jazdy przez jakiś czas. Zauważyłem, że jak zaczyna piszczeć to jakby trochę odejmowało moc auta, bo jak przestaje podczas przyśpieszenia to auto jakby lekkiego "kopa". Wymieniłem też w ostatnim czasie alternator na używany. Czyżby wina leżała w sprzęgiełku alternatora? Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 U mnie wymiana sprzegiełka pomogła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek8888 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Ja również miałem kiedyś problem z nawracającym piszczeniem paska i wymiana sprzęgiełka pomogła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLIVER Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 6 godzin temu, Matejus_93 napisał: Czyżby wina leżała w sprzęgiełku alternatora? Przecież sprzęgiełko możesz sobie sprawdzić sam czy ma poślizg czy stoi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 43 minuty temu, OLIVER napisał: Przecież sprzęgiełko możesz sobie sprawdzić sam czy ma poślizg czy stoi Niby tak. Moje wydawało się ok przy sprawdzaniu a mimo to alternator chwilami wydawał dźwięk jakby był mocno obciążony i było widać, że napinacz mocno pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matejus_93 Opublikowano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Witam po przerwie. Sprzęgiełko wymienione. Problem ustał. Co dziwne właśnie, przy jego sprawdzaniu wydawało się, że pracuje poprawnie. Ale teraz już jest nowe i jest cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi