przemas1234 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Witam, dziś na przeglądzie diagnosta powiedział że mam lewe koło ustawione na 0 i zauważyliśmy że delikatnie wybiera mi bardziej oponę. Kazał dosłownie o pół obrotu spróbować wkręcić drążek. Czy da się to zrobić? Dziś jak sprawdzałem to chyba trzeba wypiąć drążek ze zwrotnicy i wkręcić o cały obrót, ale wtedy zastanawiam się czy nie będzie za ostro. Ma ktoś doświadczenia z tego typu sprawami? Próbować, czy odpuścić i zostawić jak jest? Z góry dziękuję za pomoc.
pelonek1 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Co to za diagnosta jak na oko każe ustawiać zbieżność?
przemas1234 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Znajomy... Minimalnie przestawione i dlatego tak powiedział. Jeśli bym zostawił auto na ustawienie zbieżności to skasowali normalnie ile się bierze za taką usługę, mimo że roboty tam max na 15 minut. Zawsze mogę tam wrócić, ale nie wiem czy warto. Stąd post i moje pytanie. To może doprecyzuje pytanie. Czy da radę jakoś ruszyć drążkiem bez wypinania go ze zwrotnicy? Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez przemas1234
pelonek1 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 22 minuty temu, przemas1234 napisał: To może doprecyzuje pytanie. Czy da radę jakoś ruszyć drążkiem bez wypinania go ze zwrotnicy? Da radę.
Rob@k Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Kręci się tylko drążkiem bez wyciągania ze zwrotnicy. Przy geometria ustawia sie przódi tył. I nic na oko. Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez Rob@k 1
przemas1234 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) @Rob@k dzięki. Przestawiona jest tylko zbieżność na jednym kole i to minimalnie. Po oponie też widać że bierze ja minimalnie mocniej od wewnętrznej strony. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale kierownice przy jeździe na wprost też mam dosłownie o kilka stopni skręcona. Wiem że nie powinienem tego na oko robić, ale chcę sprawdzić czy się uda. Jak mi ucieknie zbieżność i tak samo kierownica to pojadę na ustawienie zbieżności i wtedy będę wiedział za co płacę ?. Niestety u znajomego na warsztacie jest jeden cennik i nie ważne czy on tam wejdzie i o pół obrotu ruszy drążkiem, czy będzie mi ustawiał zbieżność po wymianie drążków paragon będzie musiał wystawić na taką samą kwotę. Czyli co wystarczy poluzować kontrę i da radę kręcić drążkiem? Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez przemas1234
Rob@k Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, przemas1234 napisał: Czyli co wystarczy poluzować kontrę i da radę kręcić drążkiem? Jeżeli nie jest zapieczony to tak. 1
Rekomendowane odpowiedzi