keq Opublikowano 18 Maja 2022 Opublikowano 18 Maja 2022 Witajcie klubowicze. Nie wiem co już mam kompletnie robić. Po raz nty robię już pompki do mojego auta i jestem już wykończony tym wszystkim... Zrobiłem już praktycznie wszystko w tym silniku, a on dalej robi swoje... Zachowuje się jakby miał autyzm i przypomina sobie, ze musi się popsuć. Kolejny raz wypada mi zapłon na cylindrze (tym razem to nr2, a wcześniej wypadał na 3). Mam kompletnie zregenerowana głowice wraz z mosiężnymi tulejami pod pompki. Pompki juz nie wiem ile razy mialem robione, wymieniane. Proszę doradźcie coś, bo już nie mam siły na to.
Lu-Gi Opublikowano 18 Maja 2022 Opublikowano 18 Maja 2022 A może wiązka ? Zakładałeś nowa oryginalna?
keq Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Opublikowano 18 Maja 2022 Niee nic nie robiłem z tych rzeczy, bo cały czas walczę z pompkami. Chwile jest ok i po miesiącu się odzywa inny cylinder
Lu-Gi Opublikowano 18 Maja 2022 Opublikowano 18 Maja 2022 No to zajrzyj do wiązki na początek podoginaj piny i będziesz widział czy jest poprawa. Tak samo sprawdź złącze wiązki z tyłu głowicy czy piny są czyste. Daj jakieś logi, jak tam bip wygląda albo korekcje. Pompki wszystkie mają te same numery ? Kompresja w cylindrach jaka ?
keq Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Opublikowano 18 Maja 2022 (edytowane) BIPy własnie spoko wyglądają, bo nie przekraczają 10 i -10. Korekcje na 2 cylindrze wariują i do 2,99 skaczą. Dodatkowo na 2 cylindrze wypadał zapłon (po sprawdzeniu vcds) Po rozgrzaniu auta było OK, ale na pewno sytuacja się powtórzy. Kompresja do sprawdzenia,a pompki nie wiem, czy maja te same nr, ale te do sprawdzenia Edytowane 18 Maja 2022 przez keq
kubabkb Opublikowano 19 Maja 2022 Opublikowano 19 Maja 2022 Ja bym na Twoim miejscu sprawdzil kompresje. pozniej na drugim miejscu wiazka jaki masz przebieg?
nadybek Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 Problemy z kompresja sie same nie naprawiaja i nie przenosza na inny cylinder. Ja bym stawial na niepoprawny montaz PD. Wystarczy ze zastosowano sruby dociskajace lub kpl. uszczelnien w marnym zamienniku. Oleju nie przybywa? Spusc paliwo z filtra do sloika i pokaz jego zdjecie.
keq Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) Póki co dostałem podmieniony PD i narazie jest OK. Jesli sie cos zmieni, to wtedy bedzie dzialanie Przebieg 262k Edytowane 22 Maja 2022 przez keq
nadybek Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 Spuść to paliwo do sloika dopoki nie zatankowales. Bedziesz wiedzial czy problemem byl PD czy problem z jego montazem.
keq Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Opublikowano 27 Maja 2022 Zrobilem plukanke do pompek TECiem 2000. Filterek byl miescami CZARNY i padl mi. Nie odpala
nadybek Opublikowano 27 Maja 2022 Opublikowano 27 Maja 2022 Jak paliwo bylo czarne to spaliny dostają sie przez podkladke termiczna i dolny oring- niepoprawny montaz PD( nie wyczyszczone/ za slabo dokrecone/ dokrecone na starą śrubę/ dokrecone na chińska śrubę z plasteliny) lub uszkodzona przylgnia w glowicy pod podkladka termiczną.
keq Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Opublikowano 28 Maja 2022 Teraz siadły jakieś pompki i nie wiem co robić..
nadybek Opublikowano 28 Maja 2022 Opublikowano 28 Maja 2022 (edytowane) Raczej nie padly a sa zapowietrzone a raczej zaspalinowane pompki do wytargania i do obejrzenia dolne oringi Edytowane 29 Maja 2022 przez nadybek 1
piotrsob1 Opublikowano 31 Maja 2022 Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Dokładnie trzeba też obejrzeć przylgnie na sitku pompki czy nie ma na niej wżerów, jak na zdjęciu pomiędzy czerwonymi strzałkami: Po lewej OK, po prawej już prawie na całej szerokości wyżarte... Edytowane 31 Maja 2022 przez piotrsob1
keq Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) A jaki jest do tego dostęp? Ta cała przylgnia rozumiem jest na PD'ku? Edytowane 31 Maja 2022 przez keq
piotrsob1 Opublikowano 31 Maja 2022 Opublikowano 31 Maja 2022 No wszystko masz na zdjęciu... Miałeś w ręku albo widziałeś kiedyś wymontowaną pompkę ?
keq Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Opublikowano 31 Maja 2022 (edytowane) Tak. Mam dwie w garażu. To jest ta iglica i pod tą metalowa podkładka termiczna. Dobrze kumam? Sorki, że tak dopytuje, ale jestem znerwicowany ta cała sytuacja Edytowane 31 Maja 2022 przez keq
nadybek Opublikowano 1 Czerwca 2022 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Tak. I obejrzyj jak po wyciagnieciu wyglada ten czerwony oring. Jak jest poszarpany to spaliny przechodza pod podkladka.
keq Opublikowano 8 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2022 Dostalem 4 pompki do sprawdzenia. Swoje mam w garazu i jutro porobie zdjecia. Poki co jezdzi i dobrze pracuje
Rekomendowane odpowiedzi