Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Black heban - czyli LZ9W! *FMIC*SOFT*BBS*EXHAUST*SLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, _małyTM_ napisał:

Fakt że inne oznaczenie silnika i inna turbawa K04-064 miałem, ale u mnie wypluło 310 i 360-380 (musiałbym poszukać wykresu)

…potem było hamowane na innym sprzęcie i w innych warunkach ale nadal 3xx

Zazdro ??

Opublikowano
16 minut temu, Koziar993 napisał:

Zazdro ??

Oj nie bardzo…była lekka bryka ok 1-1,2 tony i ośka (nawet na 17” były problemy z…)

teraz jest „q” i jakoś te ~340 robi większe „wow”

Opublikowano

Fajna dopieszczana furka

Słupek seryjny obrobi 300 KM i 400 Nm a nawet znajomy miał więcej i zrobił 80 tysięcy kilometrów , miał w nim turbo  k04 064

Kolega z niedaleka być morze mnie widział kiedyś na drodze beżowe b6 w Avancie  z szarymi dołami w s-line

Opublikowano
  • Autor

Mijam tak wiele B6 w okolicy ,że ciężko stwierdzić czy akurat Ciebie spotkałem ?

Ale jak skończę auto to możemy zrobić jakiś wypad :)

Opublikowano

Jak miałeś to wszystko rozebrane to szkoda że nie wsadziłeś przynajmniej kutych korb miałbyś spokojną głowę tak jak napisał Adam wyżej, seryjny słupek bez problemu znosi 300 koni i 400 niutonometrów,  wiem o jednym Seacie Toledo który już się rozleciało i było w nim 350 koni i 450 nm na seryjnyc gratach, Nm narastały bardzo lekko i auto pojeździło bez awaryjnie około 6 miesięcy Później niestety korby pa pa.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak mówisz , tylko że skończyła mi się gotówka i czas . Nie mam drugiego auta niestety a kute korby = kute tłoki i dalej się koszta tworzą ?

Opublikowano

no koszta są

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Cyk i lecimy dalej z tematem . Auto chodzi , choć niestety problemy z napięciem do przepływki ( jestem w trakcie ogarnia ) . W między czasie tworze osłone filtra stozkowego i jednocześnie ogarniam makarony pod maską. Na dniach kończę docieranie silnika i prawdopodobnie jadęn na program pod hybrydę . ( tu dylemat czy zaczekać z programem i kupić najpierw większe wtryski i wymienić sprzęgło na AWX a poźniej program :D )

313858373_1960538064143199_1412626098605155748_n.jpg

313842513_809671290269684_3258122602456440077_n.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Koziar993 napisał(a):

Na dniach kończę docieranie silnika

I piaskowanie z tym wynalaskiem pod maską:) Po co ci takie ustrojstwo?  W niczym to nie pomaga naprawdę tylko w zasysaniu dodatkowego pyłu do silnika.  Ja mam Ori puszkę z diesla z dodatkowym otworem z dołu i filtr k&n i jeszcze jeden filtr gąbkowy (cienka wkładka) w rurze doprowadzającej zimne powietrze.  I bez problemu to śmiga nie brakuje powietrza na przeszlo 400KM

Opublikowano
  • Autor

Heh, wiedziałem że ktoś o tym wspomni .

Po co mi ? Po prostu bo chce , nigdy nie miałem a chce spróbować ( powrót do Ori puchy to chwila ).

Ja po prostu bawię się autem , sprawdzam co mi pasuje a co nie a jeśli już coś robie to chce zrobić dobrze. Czyt. Osłony , wloty itp :)

Opublikowano

sprzęgło z awx pakuj wtryski i potem korekta

Opublikowano

na twoje zamierzenia pakuj wtryski 5?? nie pamiętam końcówki

Opublikowano
  • Autor

430 bosch, już kupione :) sprzeglo musi chwilę zaczekać . Może 250 na seryjnym się ugra

Opublikowano

na 430 max 250

Opublikowano

no chyba że zmienisz listwe z regulatorem i podepniesz regulator do kolektora ssącego to wydajność wtrysków wzrośnie

Opublikowano

E, Adam. Miałem wtryskiwacze 430 Boscha i bez problemu na nich miałem 290KM do tego była pompa paliwowa nowa i filtr ori układ paliwowy nic nie przerabiany, NIC nie pętliło 0 problemów. Oczywiście według przelicznika wychodzi 250 ale naprawdę ja żadnych problemów nie zauważyłem.

REGENERACJA.WTRYSKIWACZY.PL

Sprawdź jaką moc są w stanie obsłużyć wtryskiwacze o danej wydajności. Podaj wydajność, liczbę wtryskiwaczy, BSFC, IDC, oraz ciśnienie i przekonaj się czy wtryskiwacze te są wystarczająco...

Opublikowano

a to sorki :facepalm::hi:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.11.2022 o 07:42, morelo napisał(a):

E, Adam. Miałem wtryskiwacze 430 Boscha i bez problemu na nich miałem 290KM do tego była pompa paliwowa nowa i filtr ori układ paliwowy nic nie przerabiany, NIC nie pętliło 0 problemów. Oczywiście według przelicznika wychodzi 250 ale naprawdę ja żadnych problemów nie zauważyłem.

REGENERACJA.WTRYSKIWACZY.PL

Sprawdź jaką moc są w stanie obsłużyć wtryskiwacze o danej wydajności. Podaj wydajność, liczbę wtryskiwaczy, BSFC, IDC, oraz ciśnienie i przekonaj się czy wtryskiwacze te są wystarczająco...

Wtryski jakie kupiłem to wtryski 0280156012 .

Wpisałem jakieś dane na tej stronie , ale brakuje mi wiedzy na temat

BSFC

IDC

Zostawiłem to co sugerowała strona i wyszło 305 km ( według inter cars katalogu te wtryski mają 450 CC , według niektórych źródeł te wtryski maja 430CC ) .

Obecnie odstawione i leżą w piwnicy , silnik dociera się dalej a $$ na sprzęgło i dwumas chwilowo się nie zgadza :D

Jutro wolne , więc czas założyć porządne silikony ( co chwile zsuwa mi się przewód z turbo  i dokończyć prace nad stożkiem ) .

Chciałbym poznać waszą opinie na temat chłodnicy wspomagania , chwilowo jest u mnie wymontowana i niby nic złego sie nie dzieje , ale mam dużą z EPMANA i chciałbym ją zaadaptować.

Opublikowano
ALLEGRO.PL

ja mam coś takiego tylko 4 rzędową

Edytowane przez hopek03

Opublikowano
  • Autor

Prowizoraczyna osłona która musi dociągnąć do lata . 

Blacha aluminiowa , oklejona tasmo termoizolacjną , dolot również owinięty taśma . Wlot od boku i dołożona oryginalna kierownica . W sumie wymyślone w ciągu paru minut i skompletowane .

Jeśli chodzi o testy temperatury dolotu to nie ma znaczącej . W większości drogi przy prędkości 90km/h temperatura dolotu pokazywała około 19-21 stopni.

Z osłoną ze zdjęcia temperatura spadła do 16-18 stopni. 

Warunki drogi podobne : 12*C na dworze , te same prędkości. 

IMG-20221109-WA0017.jpg

IMG-20221109-WA0013.jpg

IMG-20221109-WA0021.jpg

comment_1659861747SiBCRUd1WcgUmwwhD8wJRX.jpg

Edytowane przez Koziar993