Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Black heban - czyli LZ9W! *FMIC*SOFT*BBS*EXHAUST*SLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

32 około w dolocie w trakcie jazdy :)

Opublikowano
38 minut temu, Koziar993 napisał(a):

To po co zmieniać? 

Opublikowano
  • Autor

Z paru powodów . 

Jednym z nich było to ,że zderzak odstawał u dołu , IC opierał się o ten czujnik klimy.

Teraz jest obrócony wylotami do góry i już lepszy spas.

Drugi powodów to ilość silikonów .

Tym razem większość jest pospawana a silikony w dwóch miejscach.

Następny powód ... To wrażenie ,że w chłodniejsze dni auto zdecydowanie szybciej się zbieralo , przy obecnej temp. Łapało muła.

Sprawdzę za jakiś czas różnice , ale teraz walczę z maską , jakimś cudem odstaje a poprzednio zamykała się idealnie .

Opublikowano

Czyli zderzak się opiera, też tak miałem jak źle go spasowałem.

Odnośnie temperatury to ja nie przekraczam 50 w dieslu i jest naprawdę dobrze, nie czuje muła. Jedynie kiedy jak długo auto stoi i jest nagrzany cały dolot wtedy jest blisko 60°C, szybko ruszając czuć że jest zgrzany ale po kilkuset metrach już jest dobrze. Fmic 550x140x65. 

Opublikowano
  • Autor

O ! Podpowiedz mi proszę gdzie może się opierać , gdzie jest błąd z mojej strony . Chętnie to porpawie , bo mam wrażenie ,że maska może się otworzyć ?

Odboje powinny opierać się o maskę prawdę ? Niestety brakuje paru mm

Opublikowano
5 minut temu, Koziar993 napisał(a):

O ! Podpowiedz mi proszę gdzie może się opierać , gdzie jest błąd z mojej strony . Chętnie to porpawie , bo mam wrażenie ,że maska może się otworzyć ?

Odboje powinny opierać się o maskę prawdę ? Niestety brakuje paru mm

Ja nie powinienem się wypowiadać w temacie spasowania przodu ?

Nie mam pewności więc nie chciałbym wprowadzać w błąd, u mnie zamknięta maska wygląda jakby była otwarta. 

Opublikowano
W dniu 20.07.2023 o 14:57, Koziar993 napisał(a):

Przy jakiej temperaturze? Przy spokojnej jeździe w trasie 8-10°C więcej niż temperatura otoczenia, ale to DSMIC w BEXie. 

Opublikowano
11 minut temu, george napisał(a):

Przy spokojnej jeździe w trasie 8-10°C więcej niż temperatura otoczenia, ale to DSMIC w BEXie. 

To na FMIC w BFB w tych samych warunkach wychodzi podobnie tj. plus 10 st. C do temp. otoczenia.

Opublikowano
6 minut temu, pelonek1 napisał(a):

To na FMIC w BFB w tych samych warunkach wychodzi podobnie tj. plus 10 st. C do temp. otoczenia.

W przypadku seryjnego turbo K03 wystarczy cooler z 2,0 TFSI. ;) 

Opublikowano
  • Autor

Przy temperaturze 33-36 stopni na dworze w dolocie było około 32 stopni podczas normalnej jazdy , wszystko ponizej 100km/h.

Obecnie jest k03s i jakieś 260-270 koni . ( po zmianie dolotu i IC na większy nie hamowałem ) .

Jeśli wrócą temperatury wyższe znowu , to zmierzę dolot przy IC 230 , narazie czekam . Obecne temperatury na dworze to 27-29 stopni.

Opublikowano
17 godzin temu, Koziar993 napisał(a):

Obecnie jest k03s i jakieś 260-270 koni . ( po zmianie dolotu i IC na większy nie hamowałem ) .

Hybryda? 

Opublikowano
  • Autor

Tak, hybryda od Geremiego.

Dzisiaj mierzyłem temp dolotu .

34 na dworze - 29 w dolocie.

Opublikowano
  • Autor

Potrzebuje teraz informacji od Was. Czy warto ciąć dolną kratkę w zderzaku s line i jakoś " wyeksponować" IC ? Duża różnica będzie z dostawaniem się powietrza ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Koziar993 napisał(a):

Potrzebuje teraz informacji od Was. Czy warto ciąć dolną kratkę w zderzaku s line i jakoś " wyeksponować" IC ? Duża różnica będzie z dostawaniem się powietrza ?

Ja coś słyszałem że pomaga zrobienie "kierownicy" z jakiegoś plastiku czy tam gumy właśnie, żeby powietrze wpadając środkową kratką nie uciekało na boki tylko prosto w fmic. 

Chciałem to zrobić ale odpuściłem temat. Według mnie więcej da natrysk cieczy na intercooler. 

Opublikowano
  • Autor

Gdyby nie to że brakuje tam wiecznie miejsca w tym aucie , to podłączyłbym wentylator. Kierownica w sumie też nie najgorszy pomysł. Drukarka 3D przeskanować i zrobić wkład . Ale czy przy 260/70 koniach warto ? :D

Opublikowano

Nie o konie tu chodzi. Z tego co kojarzę to powyżej 50 lub 55 stopni są obcinane dawki, przez co wpada moc. Ważniejsze jest tu, żeby nie przekraczać pewnej wartości. 

Prosty przykład chipa w 1,9 na smic, tam jest żar że dobijałem do 90 stopni przez co wcale nie jeździło się przyjemnie. 

Według mnie jeśli utrzymujesz okolice 30 stopni to olałbym temat... 

Opublikowano
  • Autor

I o to mi chodziło ! : D Dzięki ! Fakt , faktem jeszcze będę robił ingerencję w stożek . tzn- dostarczanie powietrza , kupiłem kierownice z s4 ale jeszcze nie wiem jak ją zamontować . Wiem , że idzie od nadkola do zderzaka / fartucha

Opublikowano
5 minut temu, Koziar993 napisał(a):

I o to mi chodziło ! : D Dzięki ! Fakt , faktem jeszcze będę robił ingerencję w stożek . tzn- dostarczanie powietrza , kupiłem kierownice z s4 ale jeszcze nie wiem jak ją zamontować . Wiem , że idzie od nadkola do zderzaka / fartucha

Panie jaki stożek...wyrzuć to Pan bo szkoda turbo. Nie w A4 to raz, nie w takie moce to dwa. Wkładka KN. 

Opublikowano

Przez wkładkę K&N'a też świat widać ;)

Opublikowano
23 minuty temu, staniek napisał(a):

Przez wkładkę K&N'a też świat widać ;)

Lepsze to niż stożek. Kolega w 3.0 też zmądrzał i go wywalił. Czarny był że...