Opublikowano 1 Października 20223 l Autor 3 minuty temu, _małyTM_ napisał: Fakt że inne oznaczenie silnika i inna turbawa K04-064 miałem, ale u mnie wypluło 310 i 360-380 (musiałbym poszukać wykresu) …potem było hamowane na innym sprzęcie i w innych warunkach ale nadal 3xx Zazdro ??
Opublikowano 1 Października 20223 l 16 minut temu, Koziar993 napisał: Zazdro ?? Oj nie bardzo…była lekka bryka ok 1-1,2 tony i ośka (nawet na 17” były problemy z…) teraz jest „q” i jakoś te ~340 robi większe „wow”
Opublikowano 1 Października 20223 l Fajna dopieszczana furka Słupek seryjny obrobi 300 KM i 400 Nm a nawet znajomy miał więcej i zrobił 80 tysięcy kilometrów , miał w nim turbo k04 064 Kolega z niedaleka być morze mnie widział kiedyś na drodze beżowe b6 w Avancie z szarymi dołami w s-line
Opublikowano 2 Października 20223 l Autor Mijam tak wiele B6 w okolicy ,że ciężko stwierdzić czy akurat Ciebie spotkałem ? Ale jak skończę auto to możemy zrobić jakiś wypad
Opublikowano 2 Października 20223 l Jak miałeś to wszystko rozebrane to szkoda że nie wsadziłeś przynajmniej kutych korb miałbyś spokojną głowę tak jak napisał Adam wyżej, seryjny słupek bez problemu znosi 300 koni i 400 niutonometrów, wiem o jednym Seacie Toledo który już się rozleciało i było w nim 350 koni i 450 nm na seryjnyc gratach, Nm narastały bardzo lekko i auto pojeździło bez awaryjnie około 6 miesięcy Później niestety korby pa pa.
Opublikowano 2 Października 20223 l Autor Tak jak mówisz , tylko że skończyła mi się gotówka i czas . Nie mam drugiego auta niestety a kute korby = kute tłoki i dalej się koszta tworzą ?
Opublikowano 1 Listopada 20223 l Autor Cyk i lecimy dalej z tematem . Auto chodzi , choć niestety problemy z napięciem do przepływki ( jestem w trakcie ogarnia ) . W między czasie tworze osłone filtra stozkowego i jednocześnie ogarniam makarony pod maską. Na dniach kończę docieranie silnika i prawdopodobnie jadęn na program pod hybrydę . ( tu dylemat czy zaczekać z programem i kupić najpierw większe wtryski i wymienić sprzęgło na AWX a poźniej program )
Opublikowano 1 Listopada 20223 l 1 godzinę temu, Koziar993 napisał(a): Na dniach kończę docieranie silnika I piaskowanie z tym wynalaskiem pod maską Po co ci takie ustrojstwo? W niczym to nie pomaga naprawdę tylko w zasysaniu dodatkowego pyłu do silnika. Ja mam Ori puszkę z diesla z dodatkowym otworem z dołu i filtr k&n i jeszcze jeden filtr gąbkowy (cienka wkładka) w rurze doprowadzającej zimne powietrze. I bez problemu to śmiga nie brakuje powietrza na przeszlo 400KM
Opublikowano 1 Listopada 20223 l Autor Heh, wiedziałem że ktoś o tym wspomni . Po co mi ? Po prostu bo chce , nigdy nie miałem a chce spróbować ( powrót do Ori puchy to chwila ). Ja po prostu bawię się autem , sprawdzam co mi pasuje a co nie a jeśli już coś robie to chce zrobić dobrze. Czyt. Osłony , wloty itp
Opublikowano 3 Listopada 20223 l Autor 430 bosch, już kupione sprzeglo musi chwilę zaczekać . Może 250 na seryjnym się ugra
Opublikowano 4 Listopada 20223 l no chyba że zmienisz listwe z regulatorem i podepniesz regulator do kolektora ssącego to wydajność wtrysków wzrośnie
Opublikowano 5 Listopada 20223 l E, Adam. Miałem wtryskiwacze 430 Boscha i bez problemu na nich miałem 290KM do tego była pompa paliwowa nowa i filtr ori układ paliwowy nic nie przerabiany, NIC nie pętliło 0 problemów. Oczywiście według przelicznika wychodzi 250 ale naprawdę ja żadnych problemów nie zauważyłem. Kalkulator mocy generowanej przez wtryskiwacze | Regeneracja i Czyszczenie Wtryskiwaczy, Naprawa Wtrysków - Samochody, Motocykle, Łodzie, Quady, Motorówki REGENERACJA.WTRYSKIWACZY.PL Sprawdź jaką moc są w stanie obsłużyć wtryskiwacze o danej wydajności. Podaj wydajność, liczbę wtryskiwaczy, BSFC, IDC, oraz ciśnienie i przekonaj się czy wtryskiwacze te są wystarczająco...
Opublikowano 8 Listopada 20223 l Autor W dniu 5.11.2022 o 07:42, morelo napisał(a): E, Adam. Miałem wtryskiwacze 430 Boscha i bez problemu na nich miałem 290KM do tego była pompa paliwowa nowa i filtr ori układ paliwowy nic nie przerabiany, NIC nie pętliło 0 problemów. Oczywiście według przelicznika wychodzi 250 ale naprawdę ja żadnych problemów nie zauważyłem. Kalkulator mocy generowanej przez wtryskiwacze | Regeneracja i Czyszczenie Wtryskiwaczy, Naprawa Wtrysków - Samochody, Motocykle, Łodzie, Quady, Motorówki REGENERACJA.WTRYSKIWACZY.PL Sprawdź jaką moc są w stanie obsłużyć wtryskiwacze o danej wydajności. Podaj wydajność, liczbę wtryskiwaczy, BSFC, IDC, oraz ciśnienie i przekonaj się czy wtryskiwacze te są wystarczająco... Wtryski jakie kupiłem to wtryski 0280156012 . Wpisałem jakieś dane na tej stronie , ale brakuje mi wiedzy na temat BSFC IDC Zostawiłem to co sugerowała strona i wyszło 305 km ( według inter cars katalogu te wtryski mają 450 CC , według niektórych źródeł te wtryski maja 430CC ) . Obecnie odstawione i leżą w piwnicy , silnik dociera się dalej a $$ na sprzęgło i dwumas chwilowo się nie zgadza Jutro wolne , więc czas założyć porządne silikony ( co chwile zsuwa mi się przewód z turbo i dokończyć prace nad stożkiem ) . Chciałbym poznać waszą opinie na temat chłodnicy wspomagania , chwilowo jest u mnie wymontowana i niby nic złego sie nie dzieje , ale mam dużą z EPMANA i chciałbym ją zaadaptować.
Opublikowano 8 Listopada 20223 l allegro.pl ALLEGRO.PL ja mam coś takiego tylko 4 rzędową Edytowane 8 Listopada 20223 l przez hopek03
Opublikowano 9 Listopada 20223 l Autor Prowizoraczyna osłona która musi dociągnąć do lata . Blacha aluminiowa , oklejona tasmo termoizolacjną , dolot również owinięty taśma . Wlot od boku i dołożona oryginalna kierownica . W sumie wymyślone w ciągu paru minut i skompletowane . Jeśli chodzi o testy temperatury dolotu to nie ma znaczącej . W większości drogi przy prędkości 90km/h temperatura dolotu pokazywała około 19-21 stopni. Z osłoną ze zdjęcia temperatura spadła do 16-18 stopni. Warunki drogi podobne : 12*C na dworze , te same prędkości. Edytowane 9 Listopada 20223 l przez Koziar993