Deviledy Opublikowano 28 Czerwca 2022 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Witam załączniku przesyłam dziwny dzwiek ,,bulgotania,, po dodaniu gazu na biegu jałowym. 20220628_213442.mp4
Deviledy Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2022 Co to może być?? Ktoś tak już miał??
Deviledy Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2022 Słychać kiedy odpuszczam gaz nie jak dodaje. Trzeba się wsłuchać.
RALF76 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 jest lekki bulgot, przypomina mi to wytarty wałek rozrządu, zerknij czy tam jest OK
Deviledy Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2022 8 godzin temu, RALF76 napisał: 6 godzin temu, RALF76 napisał: jest lekki bulgot, przypomina mi to wytarty wałek rozrządu, zerknij czy tam jest OK Hmmm a czasem wałek nie puka cały czas??? Tutaj efekt jest tylko na biegu jałowym po dodaniu i następnie puszczeniu gazu , dodam iż zauważyłem że to jest tylko na rozgrzanym motorku....
Tomnik Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 Nie odnotowuję tego na tym materiale ale domyślam się, że słyszysz tzw. sowę... Dźwięk ten pochodzi od turbosprężarki po puszczeniu z iluś tam obrotów pedału gazu na postoju. Mam ten sam efekt. Moim zdaniem nie ma się czym przejmować. A jeśli chcesz się zmartwić poprzez przeczytanie, co niektórych wieszczących defekt/bliską śmierć turbiny i nadchodzący armagedon, proszę :
Deviledy Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2022 Hmmm...sowa mówisz... Jak mi się uda i znajdę osobę drugą która da mi trochę gazu to wrzucę lepsze nagranie.
Rekomendowane odpowiedzi