Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niskie ciśnienie paliwa CR w A4 B8 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

pompa niskiego cisnienia z baku daje na b.jałowym 4bary a przy obrotach 2tys i 3tys rpm cisnienie wynosi 3.5bar - 4 bar. ile powinno być?

Opublikowano

Ciśnienie może wytwarzać ale nie podaje odpowiedniej ilości paliwa. Powinieneś nie ciśnienie a wydajność pompy paliwa zmierzyć. W określonym czasie przy określonym podanym napięciu powinna podać przynajmniej określoną ilość paliwa do naczyńka. W ten sposób sprawdza się pompę.

Opublikowano
  • Autor

moze i bym ta wydajnosc pompy sprawdził ale nawet nie wiem ile ma byc np. litrów na minute

Prawie 2tyg walcze z tymi skokami ciśnienia. jade na urlop innym autem, a tego oddam do mechaniora jak wróce.

podsumowujac:

- reg ciś na szynie cr nowy bosch

- wtryski sprawdzone ok

- pompa cr sprawdzona ok

- nowe przelewy bosch

- podmianka reg. ciś na pompie cr jest ok

- pompa w baku chyba ok

- węże paliwowe szczelne, brak opilkow i syfu w ukladzie

- nowy filtr paliwa filtron

auto zapierdziela jak zdrowe do odcinki, a jak mignie spiralka to koniec

Opublikowano

Wypinasz wężyk z pompy ( nr.3 na rysunku) i wpinasz na ten wypust na pompie wężyk o średnicy 8mm. Drugi koniec wężyka wpuszczacz do naczynia, w krórym gromadzić ma się paliwo. 

Podajesz na pompę na pin nr.1 plus z aku, na pin nr.5 masę, jednocześnie mierząc napięcie jakie dochodzi do pompy. Podajesz napięcie przez 15s. W tym czasie pompa powinna podać przynajmniej określoną na wykresie ilość paliwa, i tak przy 12V powinna podać przynajmniej 800 ml/15s. Czym niższe napięcie, tym mniejsza wymagana ilość paliwa. 

20220715_212758.jpg

20220715_212718.jpg

20220715_211624.jpg

Edytowane przez Muskel1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

od ostatniego posta zrobiłem jeszcze pare rzeczy:
- sprawdzenie woltomierzem czujnika ciśnienia na listwie cr. Napięcie na pin 2 - masa: 0,5V na zapłonie, 1,2V b. jałowy, 2V tak przy 500-600bar, średnio napięcie rośnie o 0,2V na każde 100bar czyli sprawny
- wymontowałem sterownik silnika i zaniosłem do tunera, okazało sie że była zrobiona jakaś kiepska mapa, wgrał ori soft bez modyfikacji
- podłączałem auto do vcds/ KTS boscha/ vas ODIS w celu znalezienia "adaptacji" zaworu na szynie CR lub resetowania wartości wyuczonych jedn odmierz dawki i zaworu regul. ciśnienia. Niby niektóre auta to mają ale moje nie ma takiej funkcji. W żadnym interfejsie tego nie ma.

I odkąd jeżdżę na ori sofcie błąd niskiego/wysokiego ciśnienia się nie pojawił (już jakieś 300km zrobione w różnych warunkach) ale problem nadal występuje

Kilka LOGÓW z ciśnieniem paliwa:

LOG.TUNEZILLA.COM

LOG.TUNEZILLA.COM
LOG.TUNEZILLA.COM
LOG.TUNEZILLA.COM

jak będę miał czas to jeszcze ta wydajnośc pompy paliwa sprawdzę ale to by cały czas był problem z falowaniem, a widac w logach że czasami jest elegancko, a czasem faluje. co tu sie wyprawia???

Edytowane przez JeJu

• 1 rok później...
Opublikowano

Jaka jest poprawna wartość cisnienia na listwie cr w 2.0 tdi cglc ? Od ile do ile powinno być??

Opublikowano

Sterownik pokazuje w blokach pomiarowych jakie powinny być wartości (zadane) i jakie są rzeczywiste, zależne od obciążenia slnika.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Sterownik pokazuje w blokach pomiarowych jakie powinny być wartości (zadane) i jakie są rzeczywiste, zależne od obciążenia slnika.

Dzięki 

• 1 rok później...
Opublikowano

Znasz kolego przyczynę ?