Zjarany亗 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Hey. mam problem z wskaźnikiem baku paliwa po zatankowaniu do pełna pokazuje 3/4 zbiornika w czym może być przyczyna?
Muskel1 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Wymieniane było coś w baku? Pompa paliwa, czzjnik poziomu paliwa?
Zjarany亗 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Nic nie było robione auto kupione od rodziny pierwszy właściciel 12 lat temu się zepsuła i przyszedł nowy molosy i ma chęci naprawić
Muskel1 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 (edytowane) W takim razie albo czujnik poziomu paliwa przekłamuje albo zegary źle interpretują sygnał z czujnika poziomu paliwa. Edytowane 1 Sierpnia 2022 przez Muskel1
Langista Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 (edytowane) Trzeba podpiąć program, który ma możliwość wykonania testu zegarów. Albo silniczek w zegarach padł (wyjdzie przy teście) albo procesor licznika. Czy tylko źle pokazuje stan, czy zasięg też źle pokazuje? Sądząc po Twoim innym poście z podświetleniem wskazówki w liczniku można sądzić, że to będzie wina w liczniku. Edytowane 1 Sierpnia 2022 przez Langista
DanDan42 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Witam. Przyłącze się do tematu,bo mam podobny problem z audi a4b6 1.9 tdi 2001r. Otóż wskaźnik paliwa żyje własnym życiem. 3/4paliwa a wskaźnik pokazuje pusto,albo pełno,a czasami podczas jazdy rośnie. Robiłem test zegarów vcds-em i wszystko OK. Wszystkie 4 zegary kręcą się prawidłowo. Pytanie czy to jest wina pływaka czy może jeszcze coś w zegarach. Liczniki o numerach 8e0 920 930 jx jaki pływak do tego bo są różne. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi