Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda z tyłu za kierowcą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,Panowie

W mojej A4 b7 z tyłu za kierowcą tam gdzie leży dywanik po deszczu robi się mokro,jaka może być przyczyna?

Opublikowano

Rozebrać podszybie i sprawdzić rynienki odprowadzające wodę po stronie serwo oraz pod akumulatorem.

Opublikowano
  • Autor

Ale ta woda jest z tyłu za kierowcą,a z przodu jest sucho.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Miałem wodę po prawej stronie. Zlałem tyle ile się dało, ale wiadomo, podłoga cała mokra. W tej gąbce są litry wody. Pytanie czy muszę wymieniać wykładzinę, czy da radę to wysuszyć?

Opublikowano

Ta gąbka to pianka i ona nie wchłania żadnej wody, wszystko jest w materiale który jest przyklejony do tej pianki. Dobry odkurzacz na płyny i będzie sucho.

Opublikowano
8 minut temu, Langista napisał:

Ta gąbka to pianka i ona nie wchłania żadnej wody, wszystko jest w materiale który jest przyklejony do tej pianki. Dobry odkurzacz na płyny i będzie sucho.

To żółte co jest pod wykładziną dookoła modułu BT jest miękkie i po ściśnięciu sporo wody leci.

Opublikowano

To dlatego, że woda wpływa pod dywanem i pianką, od strony grodzi silnika. Najczęściej winne są zapchane odpływy w podszybiu, potem nieszczelna szyba czołowa lub relingi dachowe 

Opublikowano

@Langista źródło jest namierzone i zabezpieczone. Pozostaje tylko kwestia wysuszenia wnętrza. Wodę spuściłem ile się dało, reszta doschnie. Pytanie tylko co z wysuszeniem elementu zwanego podłogą/wykładziną. Tylko on jest jeszcze mokry i raczej bez demontażu nieprędko wyschnie. Wody było naprawdę dużo. Z tyłu ponad gumowy dywanik, z przodu lustro wody minimalnie poniżej dywanika. Moduł BT głęboko zanurzony, o dziwo udało mi się do uratować. Teraz tylko wysuszenie tego tak , by nie śmierdziało.

Opublikowano

No.. najszybciej będzie zdemontować całe wnętrze i wyciągnąć dywan żeby go wysuszyć. Notabene nie ma aż tak dużo roboty przy demontażu foteli z przodu i kanapy, więc jak masz możliwość to tak zrób, jak nie to kwestia jakiejś suszarki i mozolne suszenie, ewentualnie jeszcze maszynka do zbierania wilgoci i zamknąć w aucie na kilka dni.

Opublikowano
7 minut temu, Langista napisał:

No.. najszybciej będzie zdemontować całe wnętrze i wyciągnąć dywan żeby go wysuszyć. Notabene nie ma aż tak dużo roboty przy demontażu foteli z przodu i kanapy, więc jak masz możliwość to tak zrób, jak nie to kwestia jakiejś suszarki i mozolne suszenie, ewentualnie jeszcze maszynka do zbierania wilgoci i zamknąć w aucie na kilka dni.

Brak takiej możliwości.

Sam tego nie zrobię, brak czasu i nie mam gdzie.

Mam opcję płatną.

Kupno nowej podłogi z używki plus demontaż/montaż w "serwisie".

Koszt 250 zł plus 500 zł.

Dlatego szukam na forum jakiejś nadziei, alternatywy.

Opublikowano

Najtaniej będzie pogadać z jakimś warsztatem detailingu, oni mają maszynki do wyciągania wilgoci i na bank nie skasują tyle za taką robotę.

Opublikowano
7 minut temu, Langista napisał:

Najtaniej będzie pogadać z jakimś warsztatem detailingu, oni mają maszynki do wyciągania wilgoci i na bank nie skasują tyle za taką robotę.

Tam właśnie policzyli 500 zł. Wyjęcie całego wnętrza i wymianę podłogi na to co kupię.

Opublikowano

Nie o to chodziło. Szukaj studia detailingowego, które zajmuje się czyszczeniem aut. Oni mają narzędzia odpowiednie do odsysania wody z dywanów po praniu i wyciągania wilgoci z auta.

Opublikowano
18 minut temu, Langista napisał:

Nie o to chodziło. Szukaj studia detailingowego, które zajmuje się czyszczeniem aut. Oni mają narzędzia odpowiednie do odsysania wody z dywanów po praniu i wyciągania wilgoci z auta.

To jest autodetailing i myjnia ręczna. Robią takie rzeczy. Powiedział, że jeżeli to A4 B7 to wymiana, nie suszą.

Opublikowano

To zapytaj kogoś innego, bo takim tokiem myślenia to można w każdym aucie wymieniać podłogę zamiast ją prać.

Opublikowano

Na razie suszę..

20220915_182521.thumb.jpg.63e4ac20875231875a022506d7c5e025.jpg

20220915_182517.thumb.jpg.479b6efad9cf4db6707e30f887f10da4.jpg

20220915_182504.thumb.jpg.0bc6a9c68ddf463a47e94b2b0cd0c11d.jpg

Opublikowano

Jak nie masz czasu i chcesz oszczędzić, to kup drugą podłogę i zmień ją sam. Zostało wyjąć Ci fotel kierowcy, oslony dolne słupków i tunel, tam naprawdę nie ma wielkiej filozofi jak pierwszy raz będziesz robił to myślę że spokojnie w 2-3h rozbierzesz co trzeba. Składanie będzie prostsze bo będziesz wiedział co i jak.

Opublikowano

Ja u siebie miałem cała podłogę na tydzień wywaloną zanim wyschła całkowicie. I cały czas wisiała bo spora część wody po prostu z niej spłynęła. 

U mnie dla odmiany był zbieg dwóch miejsc dostawania się wody: 

1.uszczelka przy obudowie filtra kabinowego 

2. Wysunięta przelotka idącą z kabiny do kierunkowskazu w błotniku. 

Opublikowano

Wymontowałem fotel pasażera, tylną kanapę oraz plastiki i podniosłem prawą stronę podłogi. Tydzień nagrzewania i suszenia plus pochłaniacze wilgoci. Wysuszone i nie ma nieprzyjemnych zapachów.

Opublikowano

Auto suszyłeś w garażu czy na dworzu ?