Banan Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 niepotrzebnie lutujesz - wyjmaki do pinów i byś poprzekładał większość między wtyczkami
Pawelwhiteb7 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Podpinam. Auto chodzi pali na strzała pojawił się problem Brak reakcji na gaz. Kable polutowane zgodnie ze schematami. Kolory się zgadzają piny także Kable Od potencjometru idą tylko Do ecu i łączą sie w podszybiu tam gdzie lutowałem. Styki nie są zaśniedziałe . psiknąłem kontakt sprejem. Czyżby Potencjometr od B6 jest inny niz b7?
kamil-vag Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 jak robiłem swapa to właśnie musiałem zmienić pedał gazu na taki z auta od edc15, więc zamów z B6 i powinno być ok...
Pawelwhiteb7 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2022 przeszczep się przyjął dziękuje i pozdrawiam
auditra Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 Witam ponownie a jak to jest z instalacją ma inne grubsze łącze pod komputer edc16 bo instalacja z silnika 2.0 BPW co mi pozostała ma w podszybiu obok komputera 3 trzy kostki z kablami co się wpina w podszybie ma 3 gniazda na kable 1 - kostka kawowa 2 - kostka czerwona 3 - kostka czarna i czerwony kabel plusa z nakrętką na klucz 10 -------------------------------------------------------------------------------- a w instalacji z silnika 1.9 AVF co mam założyc ma inne łocze pod komputer edc15 ma w podszybiu obok komputera 4 trzy kostki z kablami co się wpina w podszybie ma 4 gniazda na kable 1 - kostka kawowa 2 - kostka czerwona 3 - kostka czarna 4 - kostka biała i czerwony kabel plusa z nakrętką na klucz 10 -------------------------------------------------------------------------------- Jak założe instalacje z audi a4 b6 1.9 tdi do audi a4 b7 co ma tylko 3 gniazda z przewodu to pozostanie luznie nie podpięta kostka biała za co odpowiada ten kabelki nie ma miejsca na to jak to rozwiązac ?
Banan Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 Pinouty wtyczek nie są zgodne - po odpowiednim dopasowaniu kabelków zostaną ci 3 wtyczki
auditra Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 czyli 4 - kostka biała co jest w instalacji z silnika 1.9 AVF bedzie nie potrzebna i przewody z tej białej wtyczki trzeba dopasowywac do pozostałych 3 wtyczkach co są z instalacji 2.0 BPW w odpowiednie miejsca by wszystko działało poprawnie?
Banan Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Tak dokładnie i na pewno przewody miedzy innymi wtyczkami też do zmiany Edytowane 1 Listopada 2023 przez Banan
auditra Opublikowano 2 Listopada 2023 Opublikowano 2 Listopada 2023 Witam a pedeł potencjometr gazu zostaje z 2.0 BPW ? czy musi byc z 1.9 z edc15 ? a zegary licznik zostaje z 2.0 BPW BO W B7 jest RB 8 A w 1.9 JEST RB 4 edc15 Zawartość dodana 59 minuty później Witam ponownie co do instalacji kabli po pierwsze instalacja silnika by weszła do Audi a4 b7 2.0 BPW Z SILNIKA A4 B6 1.9 AVF + KOMPUTER EDC15 + Instalacja wnętrza Audi A4 B6 1.9 AVF TDI + pedał gazu z edc15 AVF i licznik z edc15 AVF by nie przerabiac LUTOWAC ZMIENIEC PINY TROCHĘ ROBOTY czy to warto robic? czy prubowac przerabiac wiązkę silnika z 1.9 AVF EDC15 DO pod instalacjie wnętrza co jest oryginalna z A4 B7 ...???
Rekomendowane odpowiedzi