Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rodzaje lamp i reflektorów w Audi Q5 80a (2016 - 2019)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź na lampie USA na obudowie jaki typ żarników tam powinien być. Czy na pewno D5S.

Opublikowano

Tak D5S. Natomiast lampy kupił brat w Radomiu u jakiegoś handlarzyny i widać że nowe są klosze i obudowy. Moduły pasują natomiast nie idzie zamontować tego żarnika. 

Opublikowano

Dziwna sprawa.

Opublikowano

Czy SQ5 2021+ z USA wymaga ciągnięcia wiązek na konwersję USA-EU ? Spece z okolicy twierdzą, że da się zrobić bez, a druga grupa ludzi, że wiązki to konieczność.

Opublikowano

Witam , przelutowałem diody żółte do lamp, pociągnąłem wiązkę do lewej i prawej lampy z modułu komfortu, wgrałem parametryzację EU i po naciśnięciu STOP wykrywa błędy świateł hamowania - po tym kierunek i pozycyjne wyłączają się w lampie i przechodzą na zderzak. W czym moze być problem?

Pacjent Q5 80A 2021 , model lamp 80a945430a

Opublikowano

OK, już chyba wszystko wiem. Trzeba fizycznie rozdzielić stop od kierunku w lampie czyli odciąć jeden z przewodów i zaizolować. To sam sobie  pogadałem ;)

Opublikowano
11 godzin temu, schatzi napisał(a):

OK, już chyba wszystko wiem. Trzeba fizycznie rozdzielić stop od kierunku w lampie czyli odciąć jeden z przewodów i zaizolować. To sam sobie  pogadałem ;)

Tak, tak , kombinuj tak dalej , a potem wyrzuć te lampy do kosza . Na forum było to opisywane , można poszukać . Masz lamy USA - kupujesz EU , lub przerabiasz kierunki , robisz parametryzacje , trzeba wykasować obrysy i tyle . Żadnych kabli nie ciągniesz . Odłącz tą wiązkę co zrobiłeś i jeśli dobrze zrobiłeś parametryzacje to powinno być dobrze , no chyba że tą wiązką coś uwaliłeś . 

Opublikowano
9 godzin temu, mariusz36 napisał(a):

Tak, tak , kombinuj tak dalej , a potem wyrzuć te lampy do kosza . Na forum było to opisywane , można poszukać . Masz lamy USA - kupujesz EU , lub przerabiasz kierunki , robisz parametryzacje , trzeba wykasować obrysy i tyle . Żadnych kabli nie ciągniesz . Odłącz tą wiązkę co zrobiłeś i jeśli dobrze zrobiłeś parametryzacje to powinno być dobrze , no chyba że tą wiązką coś uwaliłeś . 

wszystko ok, z tym że z wiązką akurat raczej się mylisz bo do polifta 2021+ akurat wiązka jest potrzebna

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie lamp audi q5 80a 2019 z usa co z tylnymi lampami w zderzaku trzeba je wymienic na wersje eu czy da sie jakos dostosowac ? Jeszcze jedno pytanie kupilem lampe usa moduły dwa mialem z rozbitej jeża dokupil mi gosc od lampy wszystko zgodnie z numerami usa po załozeniu jeszcze bez kodowania miga górny led czy to jakas wada czy poprostu po kodowaniu bedzie działać jak nalezy ? I czy macie kogos z podkarpacia kto moze

podjechac z kompem i zrobic wszystko co trzeba aby lampy działały jak nalezy plus jezyk Pl itd ??

Opublikowano
16 minut temu, Hugo napisał(a):

@Skoczo odezwij się do @wrclagunaTutaj masz namiary - http://vwaudiservice.pl/ 

Dziękuje przedzwonię jutro ?? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 10.12.2024 o 22:48, Skoczo napisał(a):

Witam mam pytanie odnośnie lamp audi q5 80a 2019 z usa co z tylnymi lampami w zderzaku trzeba je wymienic na wersje eu czy da sie jakos dostosowac ?

Masz informacje co trzeba z nimi zrobić?

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, Karol4000 napisał(a):

Witam mam pytanie odnośnie lamp audi q5 80a 2019 z usa co z tylnymi lampami w zderzaku trzeba je wymienic na wersje eu czy da sie jakos dostosowac ?

hmm a co chcecie z nimi robic? Tam nic przeciez nie trzeba robic.

Opublikowano
23 minuty temu, Koalakm napisał(a):

hmm a co chcecie z nimi robic? Tam nic przeciez nie trzeba robic.

Są tam czerwone kierunkowskazy, które działają po otwarciu klapy. Nie miałem jeszcze okazji działać z nimi i stąd moje pytanie czy trzeba całe wymieniać/ przelutować/ czy wymienić żarówkę czy coś programować 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Karol4000 napisał(a):

Są tam czerwone kierunkowskazy, które działają po otwarciu klapy. Nie miałem jeszcze okazji działać z nimi i stąd moje pytanie czy trzeba całe wymieniać/ przelutować/ czy wymienić żarówkę czy coś programować 

heh a patrz o tym nie pomyslalem.

Napisze z praktyki ze nigdy nie uzylem - bo zawsze klapa zamknieta jak kierunkowskaz uzywany. 

Ale istnieje teoretycznie sytuacja w ktorej awaryjne przy otwartej klapie beda potrzebne - jednak na przegladzie tego nie sprawdzaja - bo przeciez przy zamknietej klapie a wtedy dzialaja w lampach.

Te swiatla w zderzaku zapalaja sie takze jak ogolnie swiatla sa wlaczone i podnosisz klape - wtedy zapala swiatla w zderzaku - no bo tamte sa niewidoczne w otwartej klapie.

Opublikowano
21 godzin temu, Karol4000 napisał(a):

Trzeba tylko wymienić żarówkę na taką która da światło pomarańczowe . W tych lampach klosz od kierunków jest czerwony i zwykła żarówka , a nawet żółta / pomarańczowa nie pomoże , ja kupuje takie ledowe i jest OK. 

Nic nie kodujemy . Wyciągając te lampy trzeba tylko robić to ostrożnie - nie odchylać za mocno podczas wyciągania , bo łatwo połamać narożniki tej lampy . 

WWW.SKLEPLEDOWY.PL

Żarówka: W16W T15/T10Led: 27x SMD2835Kolor: Pomarańczowy

Edytowane przez mariusz36

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, napiszę tutaj, żeby nie tworzyć nowego tematu.

Mam Audi q5 z USA polift 2021r. Oryginalnie lampy full led USA. Lewa lampa była rozbita, postanowiłem zmienić obie na EU matrix i zakupiłem dwie kompletne z modułami. Mam pytanie o modyfikacje instalacji. Z tego co wiem to muszę dołożyć dwa kabelki z kamery w szybie do bcm (pin 1 i pin 7 do bcm T73a pin 42 i T73a pin 43). Czy ktoś może to potwierdzic? Druga sprawa co z instalacją do lamp? Ile przewodów i które piny należy połączyć?

Wiadomo, że potem zostanie odpowiednie kodowanie i parametryzacje (ewentualnie kalibracja kamery/matrixów). Będę bardzo wdzięczny za pomoc i podpowiedź jak zmodyfikować instalację.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć,

pomoże ktoś w ODIS odseparować stop od kierunków? Q5 80A 2019r. Lampy zmienione na Europę. Zostało tylko odseparowanie tych świateł. 

Opublikowano

Trzeba wgrać parameteryzację EU do sterownika komfortu.

Opublikowano

Ok, a jest jakaś instrukcja? Lub w który moduł wejść? Ogarniam VCDS, Iste, Xentry, ale VCP lub Odis to nowość.