reniu12 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 17 minut temu, Muskel1 napisał(a): Nie ma komunikacji z asystentem świateł (sterownik 20) bo w tym modelu tego nie ma. Asystent świateł realizowany jest poprzez przednią kamerę (A5). VCP do diagnozowania jest słaby. Czyli wiesz jak mam ten komunikat usunąć z diagnozy żeby go nie pokazywał w odisie.tez mam taki komunikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca W sterowniku Gateway (19) odhaczyć sterownik 20 z listy urządzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 6 godzin temu, Muskel1 napisał(a): W sterowniku Gateway (19) odhaczyć sterownik 20 z listy urządzeń. ok ale mam pytanko w sprawie tych świateł bo ten komunikaty wyskoczyły ja zrobiłem kodowanie haka według twojej instrukcji co to za parametr jest w 09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Kodowanie w 09 w bajcie 13 to kodowanie haka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Kodowanie w 09 w bajcie 13 to kodowanie haka. Ja wiem że to kodowanie haka ale co wprowadza sprawdza cały układ czy żarówki świeca czy co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Mówi sterownikowi, że jest zamonzowany hak i sterownik. Nie ma nic z żarówkami wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 39 minut temu, Muskel1 napisał(a): Mówi sterownikowi, że jest zamonzowany hak i sterownik. Nie ma nic z żarówkami wspólnego. Nie wiem gdzie szukać przyczyny włączyłem te obrysy jak mi podałes i było dobrze a teraz jak zakodowałem hak wyskoczył z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Tego Ci nie powiem. Moje kodowanie haka jest prawidłowe i ...dzieści razy dokonane, bez żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Tego Ci nie powiem. Moje kodowanie haka jest prawidłowe i ...dzieści razy dokonane, bez żadnych problemów. ja nie wątpię i nie podważam twoje kodowanie .Widziałem w innym dziale o haku że też podawałeś kodowanie radarów Sterownik 13: Radar -> długie kodowanie-> w bajcie 3 zaznacz bit 3 czyli tez musze zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 20 minut temu, reniu12 napisał(a): czyli tez musze zmienić Tak i w tylnych radarach 3C i CF też należy zakodować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Moim zdaniem błędy obrysowek leżą po stronie źle zakodowanego sterownika haka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 32 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tak i w tylnych radarach 3C i CF też należy zakodować. Dzięki 🫡 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Wiesz jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Moim zdaniem błędy obrysowek leżą po stronie źle zakodowanego sterownika haka. Obecnie sterownik przyczepy/haka masz zakodowany na USA. Musisz przekodować na resztę świata (RdW). Edytowane 19 Lipca przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 47 minut temu, Muskel1 napisał(a): Obecnie sterownik przyczepy/haka masz zakodowany na USA. Musisz przekodować na resztę świata (RdW). Czyli jak to mam zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wiesz jak? Znalazłem instrukcje twoją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca Obecnie masz w sterowniku przyczeopy (69) kodowanie 0200000202001100 Wklej tam nowe kodowanie 0110000202001100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 27 minut temu, Muskel1 napisał(a): Obecnie masz w sterowniku przyczeopy (69) kodowanie 0200000202001100 Wklej tam nowe kodowanie 0110000202001100 Ok wcześniej wpisałem twoje 0110000202000000 co podałaś o ile się nie mylę do a4 b9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Lipca Udostępnij Opublikowano 19 Lipca I jak teraz z nowym kodowaniem? Dalej błędy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 20 Lipca Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 10 godzin temu, Muskel1 napisał(a): I jak teraz z nowym kodowaniem? Dalej błędy? wysyłam autoscan według mnie zostały tylko od radarów bo nie mam kalibracji zrobionej na następny tydzień jestem umówiony a obrysy nie wiem jak ale się same zakodowały jak odznaczyłem jest ok ,jeszcze mnie meczy ta żarówka ten błąd lewych drzwi wszystko świeci sam nie wiem autoscan_20240720_0924.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi