FalloutBoy Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Witam, Tydzień temu miałem wymieniane zawieszenie z przodu (wachacze). Od 3 dni mam problem z włączającymi się kontrolkami ABS i ESP. Jeśli włącza się podczas jazdy to muszę się zatrzymać i uruchomić silnik ponownie to znikną. Jeśli zapala się od razu przy zapłonie to wyłącza się po kilku sec. Co może być przyczyną?
Langista Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Wróżenie z fusów, podpiąć komputer diagnostyczny i odczytać błędy.
KorteX Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 15 minut temu, FalloutBoy napisał: Witam, Tydzień temu miałem wymieniane zawieszenie z przodu (wachacze). Od 3 dni mam problem z włączającymi się kontrolkami ABS i ESP. Jeśli włącza się podczas jazdy to muszę się zatrzymać i uruchomić silnik ponownie to znikną. Jeśli zapala się od razu przy zapłonie to wyłącza się po kilku sec. Co może być przyczyną? miałem to samo, aż w końcu zapaliło się na stałe... czujnik ABS, lewy, tył w moim przypadku. Wcześniej robiłem lewy przód bo przy skręcie wysypywało błędy. Sprawdź pod kompem bo może być czujnik, może być wiązka, a może być sterownik nawet
FalloutBoy Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2022 A jak z kosztami, wymiany tych części?
Langista Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Ciężko wyszukać na allegro czujnik ABS z Bosch do a4 B6? Poza tym, najpierw sprawdź błędy, bo czujnik może być sprawny a przy wymianie zawieszenia mogli naruszyć wiązkę/kostkę.
FalloutBoy Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Bardziej chodziło mi o koszt wymiany, robocizna.
Langista Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Wszystko zależy od warsztatu, jeden wymieni za 50 zł jak wie co i jak, a drugi za 200 i przy okazji pourywa połowę zaczepów.
Rekomendowane odpowiedzi