xXPiotrekXx19 Opublikowano 14 Września 2022 Opublikowano 14 Września 2022 Witam. Mam problem ponieważ nie działa u mnie pdc ani z przodu jak i z tyłu nie zapala się w ogóle lampka na przełączniku jak i nie ma żadnych dźwięków. Bezpiecznik jest sprawny a po podpięciu vcds nie mogę się połączyć z pdc nie wiem gdzie szukać przyczyny. Proszę o pomoc
Muskel1 Opublikowano 14 Września 2022 Opublikowano 14 Września 2022 Albo sterownik pdc padł albo okablowanie do sterownika pdc.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 14 Września 2022 Autor Opublikowano 14 Września 2022 Kurcze a jak mogę na początek sprawdzić czy to okablowanie jest ok bo ostatnio bardzo długo włączył mechanik z autem gdzie auto robiło co chciało A w końcu sam rozebrałem całe auto i była woda pod fotelem kierowcy i zaśniedziały kable bo szyna can szalała ale powycinałem kable wstawiłem nowe i złożyłem i wszystko działa jak należy wszystkie błędy poznikały tylko nie działa pdc a działało w trakcie prac więc nie wiem co się zdało czy coś nie podłączyłem ale nie wiem bo kable rozcinakemni naprawiałem przy module komfortu
Muskel1 Opublikowano 14 Września 2022 Opublikowano 14 Września 2022 Poszukaj na forum tematu o dołożeniu pdc. Są w nim schematy i zgodnie z nimi musisz sprawdzić wiązki.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 29 Października 2022 Autor Opublikowano 29 Października 2022 Ostatnio znalazłem wkoncu chwilkę aby zajrzeć do modułu pdc i zasilanie po stacyjce dochodzi do modułu ale brakuje stałego zasilania bezpiecznik jest ok wiec nie wiem jak na tą chwilę gdzie.jest problem ale podłączyłem na krótko plus w to miejsce i system pdc zaczął działać więc podejrzewam że szyna can też jest ok bo zarówno sygnał wstecznego jest podawany po can a pdc załącza sie właśnie po wstecznym i rozłącza się po przekroczeniu jakieś prędkości bo mam tez z przodu pdc przełącznik też działa, ale problem jest z komunikacją z modułem pdc w ogóle nie można połączyć nie wiem dlaczego . Po podłączeniu pdc z innego źródła zasilania i dałem bezpiecznik na ten kabel ale od chwili kiedy pdc ruszyło to sypie błędami w innych modułach nie działa sterownie kierownica nie wyświetla na fisie info z radia.radio nie wyłącza się po.wyjeciu klucza nie można się połączyć z bluetooth. Miałem te problemy wcześniej ale zniknęły i chyba właśnie wtedy kiedy pdc przestało działać czy to możliwe zeby pdc modul robił spustoszenie w can
Rekomendowane odpowiedzi