Vorsprung_ Opublikowano 29 Września 2022 Opublikowano 29 Września 2022 Cześć, Chciałbym zmienić 245/40/18 na 225/45/18 w B8 Głównie ze względu na to ze będą to opony całoroczne, kierownica na nierównościach ściąga delikatnie i spalanie Felga siedzi z A5 et29 8,5 cala Problem leży głównie tez w tym ze z przodu wystaje 1cm około a z tylu idealnie Jednak chciałbym tez żeby wszystkie były takie same ze względu na ewentualną przekładkę tyl na przód za przykładowe 2 lata Ciężko znaleźć mi zdjęcie czy posta czy będzie to jakiś naciąg ( żebym zaraz nie pociachał rantów mimo ze zawsze staram sie pod dobrym kątem podjechać) Taki rozmiar mogę spokojnie zakładać i przednia opona mi sie ładnie schowa ten 1cm? I względy bezpieczeństwa przy szybszym zakręcie?
Lukasch44 Opublikowano 29 Września 2022 Opublikowano 29 Września 2022 To jest 2 cm różnicy w szerokości opony. Dużo zależy od marki opon, czy mają rant ochronny. Będziesz musiał jeszcze bardziej uważać ? 1
Vorsprung_ Opublikowano 29 Września 2022 Autor Opublikowano 29 Września 2022 Zamówione właśnie Dzięki za odpowiedz :) Jedynie się zastanawiam już chyba tylko ile pompować optymalnie ale to już wiadomo kwestia do sprawdzenia
Rekomendowane odpowiedzi