Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Q5 FY 2.0 TFSI 252HP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.

Wchodzisz w sterownik skrzyni 02, następnie w adaptacje. Wybierasz adaptację IDE04111-Wskazanie pojedyńczego biegu i zmieniasz na aktywny, tak abyś miał  D włączoy/S włączony.

2. Z tego co wiem wolnego koła nie da się aktywować, przynajmniej nie kodowaniami czy zmianami adaptacji. 

20221206_115658.jpg

Opublikowano

Witam,

odnośnie spalania otuchy dodaje mi drugi post kolegi "mariusz36" i myślę, że może nie będzie tak tragicznie w stosunku do TDI - na dzień dzisiejszy Pb troszkę tańsze bo po 6,6 a ON po 7,8 a straszą, że z ON może być różnie. Widzę, że w tym wątku jest kilka osób, które mają auta z USA. Czy ktoś może napisać jakie są koszty przeróbki lamp w modelu FY - czy lampy przednie led trzeba również przerabiać czy tylko soft ? Orientujecie się jakie są koszty grania softu do Virtuala ? Co myślicie o tym egzemplarzu? 

WWW.IAAI.COM

2019 AUDI Q5 PREMIUM PLUS for auction at ACE - Carson (CA) branch location. Current Bid: $10,525 - - Mileage: 31,439 mi (Actual) - Color: GRAY - Transmission: Automatic - Stock: 35112331

Opublikowano
6 minut temu, tom2009 napisał(a):

odnośnie spalania otuchy dodaje mi drugi post kolegi "mariusz36" i myślę, że może nie będzie tak tragicznie w stosunku do TDI - na dzień dzisiejszy Pb troszkę tańsze bo po 6,6 a ON po 7,8 a straszą, że z ON może być różnie. Widzę, że w tym wątku jest kilka osób, które mają auta z USA. Czy ktoś może napisać jakie są koszty przeróbki lamp w modelu FY - czy lampy przednie led trzeba również przerabiać czy tylko soft ? Orientujecie się jakie są koszty grania softu do Virtuala ? Co myślicie o tym egzemplarzu? 

Musisz przerabiac przednie i tylne lampy - przednie trzeba przerobic na asymetryczne, a tylne zmienic kolor kierunkowskazow na pomarancz (bo jest czerwone) + kodowanie kierunkow.

Koszt kurka juz nie pamietam, ale ja mialem inna stytuacje bo naprawe lamp tez musialem miec. Mysle ze przod i tyl przerobka to okolo 1,5k.

Koszty konwersji calego systemu z mapami, virtual, fale itp to okokolo 1200 - 1300 zl.

Bardzo fajna sztuka. W US zreszta wszystkie wersje sa przyzwoicie wyposazone i startuja od wersji Premium. Wersja Premium PLUS - to juz bardzo fajne wyposazenie.  Obstawiam ze kolo 13 - 15k dolcow moze osiagnac aukcja. Z tylem sie nie wypowiem jakie koszty naprawy, ale pewnie kolo 10 - 15 tys zl musisz liczyc.

Autko jest bardzo ladnie wyciszone, bardzo fajnie sie prowadzi itp. Jakbys mial jakies pytania pisz.

Opublikowano
16 minut temu, Koalakm napisał(a):

Musisz przerabiac przednie i tylne lampy - przednie trzeba przerobic na asymetryczne, a tylne zmienic kolor kierunkowskazow na pomarancz (bo jest czerwone) + kodowanie kierunkow.

Koszt kurka juz nie pamietam, ale ja mialem inna stytuacje bo naprawe lamp tez musialem miec. Mysle ze przod i tyl przerobka to okolo 1,5k.

Koszty konwersji calego systemu z mapami, virtual, fale itp to okokolo 1200 - 1300 zl.

Bardzo fajna sztuka. W US zreszta wszystkie wersje sa przyzwoicie wyposazone i startuja od wersji Premium. Wersja Premium PLUS - to juz bardzo fajne wyposazenie.  Obstawiam ze kolo 13 - 15k dolcow moze osiagnac aukcja. Z tylem sie nie wypowiem jakie koszty naprawy, ale pewnie kolo 10 - 15 tys zl musisz liczyc.

Autko jest bardzo ladnie wyciszone, bardzo fajnie sie prowadzi itp. Jakbys mial jakies pytania pisz.

Niby wersja Premium plus ale chyba nie ma aktywnego tempomatu bo w wyposażeniu jest:

"układ utrzymywania prędkości 8T2 Układ utrzymywania prędkości (GRA) elektroniczny" 

Asystenta pasa ruchu też brak:

Asys.utrzymania pasa ruchu/asystent jazdy w korku 6I0 bez asystenta pasa ruchu

Opublikowano
9 minut temu, tom2009 napisał(a):

Widzę, że w tym wątku jest kilka osób, które mają auta z USA. Czy ktoś może napisać jakie są koszty przeróbki lamp w modelu FY - czy lampy przednie led trzeba również przerabiać czy tylko soft ? Orientujecie się jakie są koszty grania softu do Virtuala ? Co myślicie o tym egzemplarzu?

Jeśli chodzi o lampy tylne , to warto kupić komplet Europejskich i nie bawić się w żadne przeróbki .( Pamiętaj !!! to że ktoś przerobi lampy to nie znaczy że nie trzeba ich jeszcze zakodować ) . Jeśli chodzi o przednie to jeśli nie są uszkodzone to tylko  trzeba wykodować obrysówki . Z przednimi nic więcej nie robisz - Nie suchej głupot .

Jak już Ci się uda kupić , a widzę że jesteś z Rzeszowa to tam masz np. Grzegorza ( @wrclaguna ) i takie kodowania Ci porobi . 

Tak dla jasności - Jak zaczyna się aukcja to jak nie jesteś zalogowany to ceny końcowej nie widzisz , a i potem wszyscy się starają aby natychmiast znikła . Np . Tamta bordowa poszła dużo drożej i napewno nie wyszła 70 tyś pod dom .

Ta co teraz wkleiłeś wygląda na fajną , ale pewnie tania nie będzie . Stawiam okolice 20 tyś. $ . 

Opublikowano
6 minut temu, tom2009 napisał(a):

Asystenta pasa ruchu też brak:

Ma . Trzeba tylko zakodować . Asystenta zmiany pasa też ma . Ogólnie biedy nie ma :wink:

Opublikowano
6 minut temu, mariusz36 napisał(a):

. Np . Tamta bordowa poszła dużo drożej i napewno nie wyszła 70 tyś pod dom .

Nie wiem czy to była ta bo potem linka usunąłem ale poszła bardzo tanio:

https://en.bidfax.info/audi/q5/16259218-audi-q5-premium-plus-2018-burgundy-20l-4-vin-wa1bnafy7j2146456.html

Opublikowano
3 minuty temu, tom2009 napisał(a):

Nie wiem czy to była ta

Nie ta , tamta  miała lewą stronę uszkodzoną .

Opublikowano
6 minut temu, mariusz36 napisał(a):

Nie ta , tamta  miała lewą stronę uszkodzoną .

aaa nie mogę jej znaleźć ale też nie poszła drogo o ile pamiętam.

Opublikowano
37 minut temu, tom2009 napisał(a):

Niby wersja Premium plus ale chyba nie ma aktywnego tempomatu bo w wyposażeniu jest:

"układ utrzymywania prędkości 8T2 Układ utrzymywania prędkości (GRA) elektroniczny" 

no tak aktywny tempomat ma tylko wersja prestige. Niestety jest ich malo i sa drogie. To juz kwestia wyboru i pieniedzy :)

Opublikowano
42 minuty temu, mariusz36 napisał(a):

Jeśli chodzi o lampy tylne , to warto kupić komplet Europejskich i nie bawić się w żadne przeróbki .

Europejskie mają kierunki dynamiczne czy to opcja ?

Opublikowano
7 minut temu, tom2009 napisał(a):

Jeśli chodzi o lampy tylne , to warto kupić komplet Europejskich i nie bawić się w żadne przeróbki .

no calkiem mozliwe nawet nie sprawdzalem, ale chyba przerobka tylnych to byl koszt 600zl - wiec nie wiem czy w tych pieniadzach dostaniesz 2 lampy tylne europejskie?

Ogolnie w tym egzemplrzu co chcesz licytowac to masz wszystkie lampy ok - wiec na moje przerobka i juz.

Ja mialem dwie przednie uszkodzone, znaczy jedna mocno, szkolo poperkane, obudowa popekane, a druga obudowa i tez taniej bylo je naprawiac i przerabiac, kupowalem obudowy w zamianniku, w jednej swiatlowod jakis byl wymieniany itp - ogolnie magicy sa co potrafia wiele....

Opublikowano
12 minut temu, tom2009 napisał(a):

Europejskie mają kierunki dynamiczne czy to opcja ?

Nie każde mają . Xenon nie ma . Ta na Stanach ma Ful led i ma z tyłu dynamiczne i takich potem trzeba szukać EU. 

Tak jak pisałem nie warto przerabiać . To zwykła „ rzeźba " dla gołodupców . Kupujesz auto stosunkowo młode dla siebie ( a nawet na handel to też ma być po ludzku zrobione ) i będziesz dawał do rozcinania klejenia itp. Żeby nie było - przerabiałem taki temat i dlatego piszę - szkoda kasy . Ja do A3 8V płaciłem 900 zł. Przyszły z jakimś kablem wypuszczonym w środku obudowy :facepalm: . Po miesiącu musiałem odsyłać bo przestała świecić . 

Do Q5 dasz za tył 2 tyś. a te USA sprzedasz za tysiaka i tragedii nie masz ,a  masz porządnie zrobione. 

Edytowane przez mariusz36

Opublikowano
4 minuty temu, mariusz36 napisał(a):

Nie każde mają . Xenon nie ma . Ta na Stanach ma Ful led i ma z tyłu dynamiczne 

tak, choc widzialem ogloszeniaw stanach ze maja xenon - ale to rzadkosc (chodzi mi o to ze sa takie ogloszenia z xenonami w q5 ale tez oczywiscie bez kierunkow dynamicznych). 

Dodatkowo warto zaznaczyc ze nie znajdziesz tam Matrix - mieli zakaz uzywania, dlatego zawsze bedziesz mial FULL LED. Dopiero od 2022 chyba zezwolili.

Edytowane przez Koalakm

Opublikowano
1 godzinę temu, tom2009 napisał(a):

Co myślicie o tym egzemplarzu?

Zobacz tu masz wersje prestige: https://www.copart.com/lot/67971162/salvage-2019-audi-q5-prestige-nc-mebane

Ale cena tez bedzie pewnie podobna do tej co dales linka. No ale tu masz radary i head up :)

Uderzona nie jest zle. To jest los, albo sie uda albo nie, w koncu jakas licytacje wygrasz ;)

Opublikowano
19 minut temu, Koalakm napisał(a):

Zobacz tu masz wersje prestige: https://www.copart.com/lot/67971162/salvage-2019-audi-q5-prestige-nc-mebane

Ale cena tez bedzie pewnie podobna do tej co dales linka. No ale tu masz radary i head up :)

Uderzona nie jest zle. To jest los, albo sie uda albo nie, w koncu jakas licytacje wygrasz ;)

hihi będę myślał ale wole dzwona w jednym miejscu a nie malowanie całego auta.

Edytowane przez tom2009

Opublikowano
47 minut temu, tom2009 napisał(a):

hihi będę myślał ale wole dzwona w jednym miejscu a nie malowanie całego auta.

dlatego napisalem ze to zawsze kwestia wyborow i pieniedzy ;)

Opublikowano
W dniu 2.01.2023 o 09:52, Koalakm napisał(a):

Daj prosze znac jak mozna aktywowac aby pokazywal biegi.

I jak tam, powiodło się?

Opublikowano
4 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

I jak tam, powiodło się?

w weekend bede ogarnial i oczywiscie dam znac :)

Opublikowano
4 minuty temu, Koalakm napisał(a):

w weekend bede ogarnial i oczywiscie dam znac :)

Nie ma sprawy,  powinno bezproblemowo zadziałać.