Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Q5 FY 2.0 TFSI 252HP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, tom2009 napisał(a):

Odpuściłem temat. To kopertówka w Kanadzie. 17 rocznik bez kluczy i nie wiadomo czy silnik ok. No ale S-line.

A to jak brak kluczy i stan silnika niewiadomo to lepiej odpuscic

Opublikowano

Taka nowa Q5 FY na rynek amerykański ma 8 biegowego tipa czy 7 biegowy stronic? Kiedyś przymierzałem się do zakupu A5 z tym motorem i miała stronika....

Opublikowano

S-tronic. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 4.01.2023 o 11:27, Muskel1 napisał(a):
W dniu 2.01.2023 o 09:52, Koalakm napisał(a):

Daj prosze znac jak mozna aktywowac aby pokazywal biegi.

I jak tam, powiodło się?

Hej, tak wszystko ok. Mozna fajnie wybrac nawet czy ma pokazywac nr biegu w S a w D juz nie, rozne konfiguracje.

Dzieki

Opublikowano

Jak już niektórzy z kolegów z forum wiedzą - udało mi się kupić auto S-line 2018 rok. Mam pytanie. Czy jak mam "KA6 z przednią i tylną kamerą oraz dwoma bocznymi 3D" to też są czujniki ruchu poprzecznego w tym ?  

Opublikowano
Teraz, tom2009 napisał(a):

Jak już niektórzy z kolegów z forum wiedzą - udało mi się kupić auto S-line 2018 rok. Mam pytanie. Czy jak mam "KA6 z przednią i tylną kamerą oraz dwoma bocznymi 3D" to też są czujniki ruchu poprzecznego w tym ?

ja mam to KA6 (czyli kamery 360) i nie mam czujnikow z boku - tylko 4 przod i 4 tyl.

Opublikowano
1 minutę temu, Koalakm napisał(a):

ja mam to KA6 (czyli kamery 360) i nie mam czujnikow z boku - tylko 4 przod i 4 tyl.

Niewiem jak to się nazywa ale chodziło mi o martwe pole np. przy wyjeździe do tyłu z miejsca parkowania. 

Opublikowano
17 minut temu, tom2009 napisał(a):

Niewiem jak to się nazywa ale chodziło mi o martwe pole np. przy wyjeździe do tyłu z miejsca parkowania. 

a chodzi Ci o tzw. Bilsa - ja to mam, ale patrze w wykazie wyposazenia i nie wiem pod jakim kodem to sie kryje. Na zdjeciach to zobaczysz moze lusterko patrzac od wewnatrz bedzie mialo na obudowie szybke taka... Ten system to radary w tylnym zderzaku. Jaka wersje udalo Ci sie kupic? Premium Plus czy Prestige?

Opublikowano
19 minut temu, Koalakm napisał(a):

a chodzi Ci o tzw. Bilsa - ja to mam, ale patrze w wykazie wyposazenia i nie wiem pod jakim kodem to sie kryje. Na zdjeciach to zobaczysz moze lusterko patrzac od wewnatrz bedzie mialo na obudowie szybke taka... Ten system to radary w tylnym zderzaku. Jaka wersje udalo Ci sie kupic? Premium Plus czy Prestige?

TECHNIK S-LINE - porównując wyposażenie to tak jak prestige chyba.

Opublikowano
23 minuty temu, tom2009 napisał(a):

TECHNIK S-LINE - porównując wyposażenie to tak jak prestige chyba.

czyli radary masz z przodu?

Opublikowano
13 minut temu, Koalakm napisał(a):

czyli radary masz z przodu?

Chyba raczej nie. Tylko chyba kamera pod znaczkiem na grillu do KA6 albo 6K9 pre sense. Zderzak ściągnięty. Tylko wyposażenie sprawdzałem.

Edytowane przez tom2009

Opublikowano
Godzinę temu, tom2009 napisał(a):

Chodzi o to, że samochód sam się zatrzyma jak wyjeżdżasz tyłem z miejsca parkingowego i wykryje, że inny samochod jedzie poprzecznie?

To nie jest związane z kamerami 360 (mam tylko kamerę cofania i 4 czujniki parkowania z tyłu + 4 z przodu). Wydaje mi się, że to element pakietu: PCM City assistance package, poza tym z vinu wychodzi, że mam: QK1 With multifunction camera + 6K8 pre sense city without pre care (ale to chyba nie odpowiada za tą funkcję).

Opublikowano

Należy rozróżnić 2 rzeczy. Które jako wyposażenie występują niezależnie od siebie.

Pierwsze to asystent parkowanie (PLA) czyli w sumie 12 czujników w zderzakach. Służy tylko do parkowania.

Druga rzecz to Audi Side Assist, czyli asystent zmiany pasa ruchu. Posiada 2 radary pod tylnym zderzakiem oraz lampki ostrzegawcze w obudowach lusterek zewnętrznych.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
6 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Druga rzecz to Audi Side Assist

zgadza sie, tylko pod ta nazwa w kodach wyposazenia ani w nazwie tego nie ma

Opublikowano
17 minut temu, ja456 napisał(a):

Chodzi o to, że samochód sam się zatrzyma jak wyjeżdżasz tyłem z miejsca parkingowego i wykryje, że inny samochod jedzie poprzecznie?

To jest asystent ruchu poprzecznego i działa tylko gdy masz na wyposażeniu Audi pre sense rear.

Opublikowano
8 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Druga rzecz to Audi Side Assist, czyli asystent zmiany pasa ruchu. Posiada 2 radary pod tylnym zderzakiem oraz lampki pstrzegawcze w obudowach lusterek zewnętrznych.

to jest: PDU driver assistence package NAR ?

Opublikowano
1 minutę temu, Muskel1 napisał(a):

To jest asystent ruchu poprzecznego i działa tylko gdy masz na wyposażeniu Audi pre sense rear.

czyli to coś innego niż 6K9 pre sense city z pre care ?

Opublikowano
11 minut temu, Koalakm napisał(a):

zgadza sie, tylko pod ta nazwa w kodach wyposazenia ani w nazwie tego nie ma

Zależy czym rozkodowałeś VIN.

Ja mam np. 2 wydruki i na jednym (wydruk z ASO) występuje pod nazwą Audi Side Assist 7Y1.

Screenshot_20230414_103023_Word.jpg

Screenshot_20230414_102941_Drive.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Ja mam to wyposazenie a w pliku z wyposazeniem mam pod tym kodem co podales:

7Y1 asystent zmiany pasa

Opublikowano
35 minut temu, ja456 napisał(a):

Tak to miałem na myśli. Jaki kod wyposażenia musi być aby była ta funkcja ?